Wat mag er wel en niet bij het oud papier?

Wat mag er wel en niet bij het oud papier?

Kranten, folders, enveloppen, wc-rolletjes en kartonnen dozen: het mag allemaal bij het oud papier. Papier kan goed gerecycled worden tot nieuw papier. Snij of scheur grote kartonnen dozen in stukken voor je ze in de papierbak gooit, anders kunnen ze de ingang van de bak blokkeren.

Hoeveel kilo mag er in de groene container?

Een container mag maximaal 75 kilo zwaar zijn.

Welk afval is geld waard?

Helaas wordt afval in de meeste appartementencomplexen matig tot niet gescheiden. Het resultaat daarvan is, dat alle duizenden kilo’s afval als restafval in de verbrandingsoven verdwijnt. En juist dat restafval is het duurst van alle soorten consumentenafval per kilo. Het kost je VvE dus letterlijk geld.

Waarom mag pizzadoos niet bij oud papier?

Een pizzadoos is vies en vet, waardoor hij moeilijk te verwerken is als oud papier. Gewoon in de grijze container, dus. Als je een diepvriespizza hebt gegeten, mag die doos wel bij oud papier. Die is namelijk niet vet of vies en dus goed te verwerken.

Hoe zwaar mag je kliko zijn?

Zo mag een container maximaal 90 kilo per kuub wegen. Wanneer je een 1100 liter container hebt mag de container dus maximaal 100 kilo wegen. Een rolcontainer van 240 liter, de containermaat die ook voor huisvuil wordt gebruikt, mag dan maximaal 22 kilo wegen.

Hoe vol mag een kliko?

Hoe vol / zwaar mag mijn container zijn? Voor een afzetcontainer mag het afval niet boven de rand van de container uitsteken.

Welke afvalstromen leveren geld op?

Afval scheiden is waardevol. Niet alleen voor het milieu, maar vaak ook voor onze portemonnee. Ingezameld papier, glas, metaal en textiel leveren geld op: daarmee gaan de kosten van het inzamelen en verwerken naar beneden.

Waar kun je blikjes inleveren?

In veel gemeenten kun je metalen verpakkingen (bier- en frisdrankblikjes, soepblikken, aluminium schaaltjes) samen met het plastic inleveren. Grote stukken metaal (zoals sloopafval en oude fietsen) kun je als grofvuil inleveren bij de gemeente. Of breng het naar een oud-ijzerhandel: daar krijg je er nog geld voor.