Wat mag een Shih Tzu eten?

Wat mag een Shih Tzu eten?

Aanbevolen droogvoer voor een volwassen Shih Tzu

  • Aan de behoeften van kleine rassen aangepast voer.
  • Met lijnzaad als bron van omega-3- en omega-6-vetzuren.
  • Goed verdraagbaar, geschikt voor gevoelige honden.
  • Kip als mager eiwit en licht verteerbare bruine rijst als bron van vezels.
  • Zonder mais, tarwe en soja.

Hoe vaak moet je een Shih Tzu wassen?

Het wordt aanbevolen om een Shih tzu elke drie weken te wassen. Maar puppy’s moeten misschien vaker gewassen worden, omdat ze hun kontjes kunnen vervuilen wanneer ze poepen.

Hoe vaak moet je een Shih Tzu trimmen?

Als u geen tijd hebt de vacht goed te verzorgen, kan u deze eens in de twee maanden bij een trimsalon kort laten knippen. Daarmee bespaart u de hond en uzelf veel ellende. Dit wil niet zeggen dat je een shih Tzu na het kort knippen nooit meer moet borstelen.

Lees ook:   Welke naam eerst op een trouwkaart?

Wat zijn de honden van shih tzu?

Shih Tzu zijn actieve, vriendelijke en speelse honden die graag bij hun baas zijn maar toch ook zelfstandig zijn. Ze zijn slim en leren graag. Ze worden gemiddeld ongeveer 12 tot 14 jaar oud. De populaire Boomer hondjes zijn vaak kruisingen van Shih Tzu met Maltezers of soms andere rassen.

Waarom een shih tzu opvoeden?

Opvoeding van een Shih tzu . Respect moet je verdienen. Een shih tzu heeft de aanleg om een vriendelijk, lief en vrolijk hondje te zijn, maar daarvoor moet je je puppy wel vanaf het begin goed opvoeden en socialiseren. Ze zijn intelligent, maar niet de makkelijkste als het op leren aankomt.

Wat is de rasbeschrijving van de shih tzu?

Rasbeschrijving van de Shih Tzu. De Shih Tzu wordt vaak aangeduid als een “kleine leeuw”. Ze ontstonden in Tibet, maar worden het meest geassocieerd met China. Hier werden ze sterk vereerd als een paleis huisdier en een gewaardeerde kameraad. De Shih Tzu is een actief, blij en aanhankelijk ras.

Lees ook:   Wat lijkt op tequila?