Wat maakt een kamer een slaapkamer?

Wat maakt een kamer een slaapkamer?

Bed, nachtkastje en kledingkast zijn de basis van iedere slaapkamerinrichting. Alle andere meubels en grotere voorwerpen kun je beter ergens anders laten, want ze maken de ruimte alleen maar voller en voller, totdat je je als een ingeblikt sardientje in je slaapkamer voelt.

Waar kledingkast in slaapkamer?

Als je ruimte hebt voor een extra kleerkast, is dat altijd de beste optie. Maak gebruik van een smalle muur om een hoge kast te plaatsen. Of plaats een lage dressoir onder een raam of naast je bed, als je een lange bedwand hebt.

Hoe deel je een slaapkamer in?

Heb je een slaapkamer van gemiddelde grootte, zet er dan een lekker groot bed in. Als de ruimte geen gekke hoekjes heeft, kun je gaan voor de klassieke indeling: bed met hoofdeind tegen de muur en twee nachtkastjes er omheen. Bij een slaapkamer inrichten is een vloerkleed heel belangrijk.

Hoe maak je een slaapkamer sfeervol?

5 simpele manieren om de slaapkamer gezelliger te maken

 1. Gebruik een bedsprei of plaid.
 2. Hang gordijnen op.
 3. Versier de muur boven je bed.
 4. Hang een spiegel op.
 5. Dim het licht.
 6. Ga voor een mooi vloerkleed.
 7. Zie ook:

Wat boven bed hangen?

Wat je dan boven je bed hangt of als hoofdeinde gebruikt kan een groot verschil maken in je slaapkamer. Als je bed nou geen hoofdeinde heeft dan is het een leuk idee om bijvoorbeeld een kleed aan de muur te hangen. Dit dempt niet alleen geluid maar geeft ook een super warm effect.

Wat hang je aan de muur in de slaapkamer?

Een eenvoudige poster of een lijst met verschillende soorten foto’s aan de muur geven de kamer sfeer en karakter. Fotolijstjes zijn echt spotgoedkoop, in alle maten te koop en makkelijk op je muur te hangen.

Hoeveel ruimte tussen bed en kast?

Hou aan beide kanten van je bed minimaal 40 cm over om makkelijk in en uit bed te kunnen stappen. Zorg voor een opberger naast het hoofdeind. Al is het maar een klein plankje om je wekker, lenzenpotje, boek en sieraden neer te kunnen leggen. Plaats het bed zo dat je zicht hebt op de deur.

Hoe deel je een kleine kamer in?

Kleine slaapkamer inrichten: dé 6 tips die jou gaan helpen

 1. Gebruik lichte kleuren om de kleine slaapkamer groter te laten lijken.
 2. Kies voor een bed met opbergruimte.
 3. Vervang je nachtkastjes door plankjes.
 4. Kies voor een hoogslaper in een kleine kinderkamer.
 5. Ga voor een kledingrek in plaats van een kast.

Hoe deel ik een kamer in 2?

Eenvoudig maar doeltreffend is natuurlijk het gebruik van een gordijn om de ruimte te in twee of meer te delen. Zo hebben ze meteen ook wat meer privacy. Een bedstee is een andere een mogelijkheid om elk kind een eigen plekje te geven. Zorg ervoor dat je de meubelen slim en optimaal plaatst.