Inhoudsopgave
Wat maakt een boek slecht?
Het verhaal is saai. Een verhaal wat saai is, waarin niets gebeurt of wat saai wordt door de enorme hoeveelheid al-dan-niet-relevante details (waardoor de vaart uit het verhaal verdwijnt). Heel begrijpelijk dat je dat niet uitleest!
Hoe weet je of je een goede schrijver bent?
Van goede schrijvers leer je dus te zijn. Schrijven leer je niet van ze; dat leer je op cursus….Wat hebben zij dat ze dat kunnen?
- Zij hebben zelfkennis. Zij weten dat ze zijn zoals ze zijn.
- Zij hebben zelfacceptatie. Zij accepteren dat zij zo zijn.
- Zij hebben zelfliefde.
Welke literaire argumenten zijn er?
Esthetische argumenten (Is het verhaal mooi of verrassend geschreven?) Morele argumenten (Handelen de personages goed of slecht?) Structurele argumenten(Zit het verhaal logisch in elkaar?) Literair-historische argumenten (Zorgt het verhaal voor vernieuwing?)
Wat is een realistisch argument?
Een criticus hanteert bijvoorbeeld een realistisch argument als hij schrijft dat in een boek een ‘goed’ of ‘geloofwaardig’ beeld van iets wordt geschetst of als hij vindt dat de personages ‘geloofwaardig’ of ‘levensecht’ overkomen.
Wat zijn argumenten van een boek?
Argumenten: Dingen op grond waarvan de schrijver tot een conclusie komt hoe het boek is. boek is beter als alle elementen (thema, personen, ruimte, enz.) samen hangen. ‘waarschijnlijkheid’ van een boek, hoe realistischer in de ogen van de recensent hoe beter het boek is.
Wat zijn intentionele argumenten?
Deze argumenten leggen een relatie tussen de literaire tekst en de bedoelingen (de intenties) van de schrijver. De criticus geeft dan aan dat hij van mening is dat een auteur er wel of niet in geslaagd is zijn bedoelingen waar te maken.
Wat zijn realistische emotieve en morele argumenten?
Literair-historische argumenten (Zorgt het verhaal voor vernieuwing?) Emotionele/emotieve argumenten (Raakt het verhaal mij?) Realistische argumenten (Is het verhaal geloofwaardig?) Intentionele argumenten (Wat is de boodschap?)
Wie is de beste schrijver van Nederland?
Een onderzoek onder 1.500 Nederlanders die regelmatig boeken lezen heeft de populairste Nederlandse schrijvers voortgebracht. De top is ten opzichte van zes jaar geleden niet veranderd: aan kop gaan Carry Slee, Jan Terlouw en Saskia Noort.