Wat maak je van trouwringen?
Sieraad met emotionele waarde In overleg met de partner of de kinderen kan de trouwring of trouwringen tot een nieuw sieraad en daarmee tot een nieuwe herinnering omgevormd worden. Juwelier Jos zal altijd proberen de gravure van de trouwring(en) intact te houden om de emotionele waarde in tact te houden.
Hoelang levertijd trouwringen?
Sorry dat we je uit deze droom moeten helpen, want dat gebeurt niet vaak… Begin dus al zes tot acht maanden voor de bruiloft met het oriënteren op de trouwringen. Daarnaast moet je rekening houden met een levertijd van twee tot zes weken.
Wat krijg je voor gouden trouwring?
Een 14 kt gouden trouwring is vaak rond de €600,- waard. Bij een 18 kt gouden trouwring gaat de prijs wel wat omhoog, deze ringen zijn vaak ook zwaarder. Per gouden trouwring verschilt de waarde natuurlijk.
Hoeveel gram goud heb je nodig voor een ring?
Voor bijvoorbeeld een ring heb je wel minimaal 5 tot 10 gram goud nodig, als je niet genoeg hebt kunnen we altijd nog wat goud bijbestellen.
Kan een ring kleiner gemaakt worden?
Een ring kan maximaal 1 maat vergroot of verkleind worden. Een ring met stenen kan maximaal een halve maat vermaakt worden anders heb je kans dat door het verbuigen van de ring de steentjes los gaan zitten. Deze stenen kunnen namelijk door de spanning los laten.
Waarom is een trouwring rond?
Een ring is rond en hierdoor het symbool voor de eeuwigheid. In vrijwel alle oude culturen stond de ring (of de cirkel) voor de oneindigheid. Met een ring zeg je dat je liefde voor altijd is, voor eeuwig horen we bij elkaar.
Wat krijg ik voor mijn gouden sieraden?
Als je weet hoeveel gram goud je per karaat hebt kun je de inkoopwaarde berekenen. De inkoopwaarde is altijd afhankelijk van de actuele goudkoers. Uiteraard moet een inkoper eraan verdienen. De inkopers die een goede en nette prijs betalen zitten meestal op een percentage van 90% tot 92% van de actuele goudkoers.
Hoeveel goud in gouden ring?
Hoe hoger het aantal karaat, hoe meer goud de ring bevat. Ringen met 14 en 18 karaat goud komen het meeste voor in Nederland. Ringen met een aantal karaat dat onder de 14 ligt mogen in ons land niet als goud verkocht worden.