Wat kun je worden na een sportopleiding?

Wat kun je worden na een sportopleiding?

De hbo-opleiding Commerciƫle Sporteconomie of de opleiding Sport, Management en Ondernemen bereidt je voor op een baan in deze zakelijke sportwereld. Bijvoorbeeld als sportmarketeer of manager. Het is geen sportopleiding; je hoeft dus geen actief sporter te zijn, maar wel een passie voor sport hebben.

Wat kun je doen na het CIOS?

Je bereidt je voor op werken bij een buitensportorganisatie, sportvereniging, fitnesscentrum of bij defensie, in de ouderenzorg of de afdeling sport en recreatie van een gemeente. Kortom: overal waar mensen voor hun plezier en algeheel welzijn of voor hun beroep bezig zijn met sport en bewegen.

Hoelang kan je over je master doen?

Een Masteropleiding duurt meestal 2 jaar. Veel studenten ronden de opleiding in deze tijd succesvol af. Mocht dat jou onverhoopt niet lukken, dan mag je de volledige opleidingstijd extra gebruiken om de vertraging op te vangen. Je mag dus 4 jaar over een Masteropleiding doen.

Hoe lang duurt een sportopleiding?

Sport en Bewegen is een voltijdopleiding en duurt vier jaar. Ben je in het bezit van een mbo-diploma niveau 4 van een verwante opleiding, zoals CIOS, of heb je een hbo- of wo-opleiding gevolgd, dan kun je in aanmerking komen voor een verkort studietraject.

Wat verdien je als Sportkundige?

Wat verdien ik na de opleiding Sportkunde? Na je opleiding start je op ongeveer 2715 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 3444 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 19,91 euro bruto.

Kan je een tussenjaar nemen tussen bachelor en master?

Een ideaal moment om een tussenjaar te nemen, is na het behalen van je bachelordiploma. Op deze manier heb je een korte adempauze, zodat je weer volledig opgeladen bent zodra je met je master begint. Daarnaast kun je je een jaar lang oriƫnteren als je nog niet 100 procent overtuigd bent van je studiekeuze.