Wat kun je doen tegen contactgeluid?

Wat kun je doen tegen contactgeluid?

De beste tips tegen geluidsoverlast

 1. Contactgeluid of luchtgeluid. Gelukkig is er veel meer aan te doen dan wel eens wordt gedacht.
 2. Muurisolatie.
 3. Vloer- of plafondisolatie.
 4. Geluiddempende meubels en accessoires.
 5. Geluidslekken.
 6. Toch met de buren praten.

Wat te doen bij intimidatie buren?

Een goed gesprek lukt echt niet en u heeft last van het gedrag van de buren? Onderneem dan actie. Wachten tot het vanzelf overgaat, werkt meestal niet. Vraag de hulp van buurtbemiddeling en/of meld uw klacht bij de verhuurder of de politie.

Hoe muur isoleren tegen geluid buren?

Geluidsoverlast van de naaste buren In dit geval kun je de muur isoleren door een houten of lichtmetalen voorzetwand te plaatsen. Door deze te vullen met Rocksono Solid wordt de voorzetwand geluidsabsorberend. Op het houten of metalen frame breng je vervolgens (bij voorkeur dubbele) gipsplaten aan.

Hoe verminder je geluid?

6 tips om zelf geluidsoverlast in te perken

 1. Tip 1: Isoleren van je woning.
 2. Tip 2: Dicht gaten en kieren.
 3. Tip 3: Het interieur ‘warm’ aankleden.
 4. Tip 4: Deel de ruimte op.
 5. Tip 5: Groen in je huis!
 6. Tip 6: Voorkom contactgeluid.

Wat is contact geluid?

Van contactgeluid spreekt men wanneer de constructie rechtstreeks aan het trillen wordt gebracht door een geluidsbron. Die trilling plant zich in de constructie voort en brengt de lucht in een andere ruimte aan het trillen.

Hoe krijg je vervelende buren weg?

Speel je muziek op je terras, luidkeels vanuit je auto, of vanuit je open slaapkamerraam. Kiezen voor superluidruchtig kan helpen je buren te irriteren, net als het spelen van ongelofelijk irritante of zich herhalende popmuziek waarvan je kunt verwachten dat het in zijn hoofd gaat zitten en hem of haar stapelgek maakt.

Hoe maak je muren minder gehorig?

De meest effectieve oplossing om geluidsoverlast via de muur te verhelpen is door een geluidsisolerende voorzetwand te plaatsen. Dit is tevens de duurste en lastigste optie. Een voorzetwand is een wand die los staat van de muur. Niet als een kast, maar door een houten frame.

Hoe kun je muren geluidsdicht maken?

Wandplaten met isolatie Je maakt de wandplaten geluidsisolerend door isolatiemateriaal tussen de wandplaat en de muur te bevestigen. Het isolatiemateriaal houdt geluidstrillingen tegen die normaal gesproken wel door de wand heen komen. Het aanbrengen van geluidsisolatie is een kleine aanpassen met een groot effect.

Wat is goed tegen geluidsoverlast?

Minerale wollen zoals glaswol of steenwol zijn ook voor geluidsisolatie de beste keuze. Deze isolatiematerialen staan namelijk bekend om hun open structuur, wat ervoor zorgt dat geluid gemakkelijk opgenomen kan worden. Naast glaswol en steenwol hebben ook EPS en PIR goede geluidsisolerende eigenschappen.

Een aantal tips.

 1. Tip 1: Isoleren van je woning. Een goede isolatie van de constructie van de woning lost in de meeste gevallen al heel wat op betreffende geluidsoverlast.
 2. Tip 2: Dicht gaten en kieren.
 3. Tip 3: Het interieur ‘warm’ aankleden.
 4. Tip 4: Deel de ruimte op.
 5. Tip 5: Groen in je huis!
 6. Tip 6: Voorkom contactgeluid.

Hoe lang mag harde muziek?

Doorgaans mag je ook in het weekend na 22.00 uur niet zoveel geluid meer maken dat de buren hier hinder van ondervinden. Dus je mag ’s nachts muziek draaien, maar dan op een geluidsniveau dat de buren nog kunnen slapen.

Wat is geluid dempen?

Geluidsdemping of geluiddemping zijn materialen die geluid absorberen. Soms bedoelt men hier ook het isoleren van geluid mee. Geluid dempen doet u wanneer u geluidsoverlast wilt voorkomen of tegengaan. Geluidsdemping wordt daarmee gebruikt als overkoepelende naam voor absorptie en isolatie.

Hoe maak je een stille kamer?

Stappen

 1. Gebruik geluidswerende gordijnen of dekens. Je kunt een redelijke hoeveelheid geluid absorberen, gewoon door dikke dekens op te hangen aan een muur.
 2. Gebruik boekenkasten.
 3. Zorg dat losstaande dingen niet kunnen bewegen.
 4. Maak een dorpelstrip vast aan je deur.
 5. Gebruik akoestische wandpanelen.

Hoe isoleer je een kamer tegen geluid?

Dit kan gewoon lucht zijn, maar om het geluid beter te weren kan men een isolatiemateriaal plaatsen. Meestal laat men dan ook een luchtlaag tussen de isolatie en de wand. Om geluidsoverdracht zo goed mogelijk te voorkomen is een zachte veer aangeraden. Op die manier kan het geluid beter geabsorbeerd worden.

Hoeveel decibel houdt dubbel glas tegen?

Geluidswerend isolatieglas Thermobel dubbel glas levert een geluidsisolatie (Rw) tot 40 dB en is dan ook ideaal voor woningen en gebouwen, waarbij een geluidsintensiteit van minimaal 50 dB en maximaal 80 dB wordt gemeten.