Wat kun je doen met een sofinummer?

Wat kun je doen met een sofinummer?

Gebruik van uw BSN De overheid gebruikt uw burgerservicenummer (BSN) bij de verwerking van uw persoonsgegevens. Met uw BSN kunt u bij elk loket van de overheid terecht. Met dit nummer kan een overheidsorganisatie uw gegevens opzoeken. Zo hoeft u uw gegevens niet bij elke overheidsorganisatie opnieuw aan te leveren.

De overheid gebruikt uw burgerservicenummer (BSN) bij de verwerking van uw persoonsgegevens. Met uw BSN kunt u bij elk loket van de overheid terecht. Met dit nummer kan een overheidsorganisatie uw gegevens opzoeken. Zo hoeft u uw gegevens niet bij elke overheidsorganisatie opnieuw aan te leveren.

Hoe kun je de sofinummer van iemand vinden?

U kunt een BSN op twee manieren opvragen:

  1. Via de website (handmatig gegevens invullen op de website van SBV-Z).
  2. Via de webservice (elektronische berichtuitwisseling vindt plaats tussen uw informatiesysteem en de SBV-Z).

Hoe lang is een sofinummer?

Om alle Nederlanders een uniek sofinummer of BSN te geven dat ook nog aan deze variant van de elfproef voldoet moet een nummer van 9 cijfers voldoende zijn. Dat zijn nl. 1 miljard / 11 = ca. 90 miljoen nummers.

Lees ook:   Is de Papendrechtse brug afgesloten?

Waar vind ik het Burger Service Nummer?

Op identiteitskaarten van vóór 2014 staat het burgerservicenummer op de voorkant (rode ovaal). Op identiteitskaarten van na 2014 staat het BSN op de achterkant en sinds 2 augustus 2021 ook in een QR-code (zie rode ovalen).

Hoeveel cijfers heeft sofinummer?

Het BSN is een uniek persoonsnummer. Iedereen die ingeschreven staat in de Basisregistratie personen (BRP) heeft een BSN. Het BSN is een 9-cijferig nummer.

Hoe ziet een sofinummer eruit?

Het BSN is een uniek persoonsnummer. Iedereen die ingeschreven staat in de Basisregistratie personen (BRP) heeft een BSN. Het BSN is een 9-cijferig nummer. Er komen géén letters in voor.