Wat kosten multifocale Implantlenzen?

Wat kosten multifocale Implantlenzen?

Multifocale implantlens: Deze kosten worden niet gedekt door de ziekteverzekering maar wel deels door sommige hospitalisatieverzekeringen. Indien de multifocale implantlens geplaatst wordt zonder dat er cataract aanwezig is, zal de kostprijs voor dit geheel € 2800 per oog bedragen.

Wat kost een oogoperatie?

Cataractextractie met multifocale torische lensimplantatie: Ziekenhuis: ongeveer 1700 euro per oog. Oogcentrum: ongeveer 1850 euro per oog.

Kun je staar hebben aan 1 oog?

De hoge suikergehaltes in het bloed kunnen vertroebeling van de lens versnellen. Medicijnen, zoals ontstekingsremmers (corticosteroïden) bij zeer langdurig gebruik. Een ongeval of infectie van het oog. Dan ontstaat staar aan één oog.

Wat wordt vergoed bij staaroperatie?

Als bij de staaroperatie een standaardlens (monofocale implantlens) wordt geplaatst, valt de behandeling onder medisch-specialistische zorg. Je krijgt hiervoor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Je betaalt dan wel het eigen risico. Een oogarts bepaalt of er sprake is van een medische indicatie.

Wat is Reststerkte?

Wanneer je jouw ogen laat laseren, is er een kleine kans op neveneffecten. Denk hierbij aan reststerkte die overblijft, droge ogen of extra gevoeligheid voor licht.

Wat kost een multifocale kunstlens?

de torische kunstlens (kosten: 550 euro per oog) de multifocale kunstlens (kosten: 900 euro per oog) de torische bifocale kunstlens (kosten: 1200 euro per oog)

Wat kosten Trifocale lenzen?

Meer informatie over lensimplantaten?

Soort lens (prijs per oog) Monofocale Implantlens Trifocale Implantlens
Oogziekenhuis Focuskliniek (prijs per oog) € 2800
Eyescan (prijs per oog) € 1895
Bergman (prijs per oog) € 2450 € 2900
Eye Center (prijs per oog) € 2700

Welke zorgverzekeraar vergoed lensimplantatie?

Vergoeding basisverzekering Er geldt een vergoeding voor een lensimplantatie of staaroperatie uit de basisverzekering voor mensen waarbij dat medisch noodzakelijk is. Dat kan zijn: Als geen bril of lenzen gedragen kan worden, door een allergie bijvoorbeeld. Afwijkingen aanwezig zijn in het hoornvlies, zoals bij staar.

Kan een Implantlens vervangen worden?

Die techniek wordt phaco-emulsificatie genoemd. De achterlaag van de lens, het zogenaamde achterste lenskapsel, blijft op zijn plaats zitten. Daarna wordt een kunstlens, de implantlens, ingebracht om uw eigen lens te vervangen.

Wat zijn de nadelen van Lensimplantaten?

Alhoewel de ervaringen over het algemeen positief zijn, kunnen sommige aspecten van de lensimplantatie als nadeel gezien worden. Uw hersenen hebben enige tijd nodig om te wennen aan het nieuwe zicht. Hierdoor kunt u tijdelijk een blauw/paars zicht, halo’s en uitstralingen rond verlichting zien.

Hoeveel kost een operatie gemiddeld?

Veelvoorkomende operaties/behandelingen

Behandeling Kosten
Operatie blindedarm € 5.049,83
Staaroperatie bij ziekte ooglens € 1.440,00
Hartoperatie (bij hartaandoening) € 8.143,26
Heupoperatie (inbreng heupprothese na breuk) € 6.467,80

Hoeveel kosten Lensimplantaten?

De kostprijs van een lensvervanging varieert van € 2.000 tot € 2.800 euro per oog, afhankelijk van het type lensimplantaat dat u kiest. De lens zelf, de ingreep en de bijhorende dagopname zijn inbegrepen in de prijs.