Wat kost het plaatsen van een slotjesbeugel?

Wat kost het plaatsen van een slotjesbeugel?

Wat kost een slotjesbeugel (ook wel blokjesbeugel genoemd)? Het is per persoon verschillend hoe lang iemand een slotjesbeugel moet dragen dus er is geen vaste prijs daarvoor. Het plaatsen van een blokjesbeugel kost € 485 per kaak. De kosten per controle liggen tussen de € 35 en € 45 (tarieven 2021).

Wat is een vaste beugel?

Volwassenen krijgen bijna altijd een vaste beugel, omdat tanden en kiezen daarmee (in tegenstelling tot een uitneembare beugel) alle kanten op kunnen worden bewogen. Dat geeft het beste resultaat. Verreweg het meest gebruikt is de slotjesbeugel (meestal boven en onder, maar een van de twee kan ook).

Wat is een beugelbehandeling?

Ook als er te weinig ruimte is in je mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit. Een beugelbehandeling, ookwel orthodontische behandeling genoemd, wordt uitgevoerd door een tandarts voor orthodontie

Is het eten van kleverige dingen verstandig met een vaste beugel?

Verder is het eten van erg kleverige dingen niet verstandig met een vaste beugel, dit gaat overal tussen de beugel zitten en is er vaak moeilijk weer tussenuit te krijgen. Het kauwen op (SUIKERVRIJE!!) kauwgom mag wel. Het eten van zoetigheid, zoals snoepjes, chocolade en koekjes is erg slecht voor je tanden als je een beugel hebt,

Doet een beugel plaatsen pijn?

Het plaatsen van een beugel doet geen pijn. Wel kunnen de eerste paar dagen (en nadat de beugel is bijgesteld) de tanden en kiezen gevoelig zijn. Hierdoor kan bijten wat last geven. Zacht voedsel, zoals yoghurt, banaan en aardappelpuree biedt dan uitkomst.

Is een beugel gratis?

Orthodontie (een beugel) wordt tot de leeftijd van 18 jaar alleen in uitzonderlijke gevallen vergoed vanuit de basisverzekering, zoals bij een schisis (hazenlip). Normaliter dien je de behandeling dus zelf te betalen of wordt deze gedekt door een afgesloten aanvullende zorgverzekering.

Hoe lang duurt de pijn van een beugel?

Het plaatsen van de beugel doet geen pijn. Wel kan eten, en dan vooral bijten, in het begin of als de beugel is afgesteld wat last veroorzaken. Gemiddeld duurt het twee weken om aan een nieuwe beugel te wennen. Hoe gevoelig het gebit is, verschilt van persoon tot persoon.

Hoeveel dagen doet beugel pijn?

Als je veel last van je tanden hebt met kauwen, kun je tijdelijk zacht voedsel eten (zoals brood zonder korst, pap en soep). Na een dag of twee neemt de last die je van een beugel hebt doorgaans snel af. De meeste patiënten hebben een week nodig om goed aan de beugel te wennen.