Wat kost het bouwen van een prefab woning?

Wat kost het bouwen van een prefab woning?

De prijzen van prefab nieuwbouwwoningen liggen tussen de 70,000 en 500,000 euro. De gemiddelde te bouwen nieuwbouwwoning heeft een kostprijs van rond de 180,000 euro. Dit bedrag is los van de prijs van de grond en de overige kosten. Hoe groter de woning des te duurder deze zal zijn om te laten realiseren.

Is prefab bouwen goedkoper?

Als het huis op klassieke manier gebouwd zou zijn, zou het rond de 180.000 euro liggen. Je kunt er van uit gaan dat Prefab in de meeste gevallen ongeveer 25% goedkoper is. Dat is dus wel als je geen gekke eisen of wensen hebt. Bij prefab wordt veel gebruik gemaakt van standaard maten.

Wat kost een kleine prefab woning?

Een prefab eengezinswoning van 95 vierkante meter bijvoorbeeld, kun je al laten bouwen vanaf 53.000 euro. Voor deze prijs heb je dan een prima starterswoning met drie slaapkamers. Wil je toch wat meer uitgeven? Voor nog geen 90.000 euro wordt er een prachtige gezinswoning voor je gebouwd van 140 vierkante meter.

Wat zijn de nadelen van prefab bouwen?

Nadelen

  • Je hebt iets minder mogelijkheden dan bij een klassieke woning.
  • De kant-en-klare wanden vereisen in de meeste gevallen uitzonderlijk transport.
  • Voor de montage is altijd een kraan nodig.
  • In tegenstelling tot traditionele bouwmethodes is het nagenoeg onmogelijk om op de werf nog aanpassingen door te voeren.

Wat zijn de nadelen van prefab?

De nadelen van prefab

  • De beperkte designmogelijkheden. Prefabwoningen lenen zich minder dan traditionele woningen tot een klassieke architectuur en architecturale fantasietjes zijn complexer om te realiseren.
  • De meerkosten.
  • Het gebrek aan flexibiliteit.
  • De ecologische voetafdruk.
  • Het transport.

Kun je een huis bouwen voor 150.000 euro?

Een woning bouwen voor 150.000 (extra kosten inclusief) is perfect mogelijk. Je moet er echter wel bewust van zijn dat je voor die prijs geen glazen designtrap, inloopdouche of marmeren keuken kan verwachten. Minder luxueus staat echter niet gelijk aan minder goed.

Wat kost een compleet huis bouwen?

De prijzen van prefab nieuwbouwwoningen liggen gemiddeld tussen €75.000 euro en €600.000 euro. Een nieuw te bouwen huis kost gemiddeld €250.000 euro. Dit bedrag staat los van de bouwgrond (tussen €200,- en €500,- per m2) en overige kosten. Hoe groter en luxer het huis des te duurder deze is om te laten realiseren.

Kun je voor 100.000 een huis bouwen?

Een kleine, zeer simpele woning is altijd een optie. Met basiscomfort, een slaapkamer voor de ouders en een klein kamertje voor één of twee kinderen. Geloof het of niet, soms vind je dit nog voor rond de 100.000 euro (uiteraard exclusief bouwgrond en met een beetje zoeken naar de juiste bouwfirma).