Wat kost een Hydraloop?

Wat kost een Hydraloop?

Interesse in Hydraloop van over de hele wereld De eenvoudigste Hydraloop kost zo’n 3.500 euro. De terugverdientijd hangt af van de prijs van het water en die verschilt per land. In Nederland heb je de kosten er na tien jaar uit, in België al na vijf jaar.

Hoe zorg je ervoor dat het vieze water afgevoerd wordt gerecycled wordt?

De watertoevoer vanaf bad/douche en wasmachine naar de Hydraloop moet worden gerealiseerd. Ook moet er een drinkwaterleiding naar het toestel. Vervolgens moeten er toevoerleidingen komen voor het gerecyclede water tussen de Hydraloop en de toiletten, wasmachine en eventueel een opslagtank voor de tuin.

Hoe werkt de Hydraloop?

Hoe het werkt? Het water dat in je doucheputje of de afvoer van de wasmachine verdwijnt wordt door de Hydraloop opgevangen. Door verschillende, bestaande technologieën te combineren verwijdert het systeem vuil, zeep en andere deeltjes uit het water – zonder dat er filters of chemicaliën aan te pas komen.

Hoe werkt een grijswatersysteem?

Zo’n grijswatersysteem reinigt eerst het afvalwater, waarna vaak een membraanfilter het water zuivert. Daarnaast kun je zelf regenwater opvangen, bijvoorbeeld in een ondergrondse tank, en gebruiken voor het toilet, de was en het sproeien van de tuin.

Wat kost een grijswatersysteem?

Dit water kan prima opnieuw gebruikt worden voor het spoelen van het toilet, voor de wasmachine en buitenkraan. Maar dan moet het wel eerst gezuiverd worden. Een compleet systeem hiervoor heeft u al vanaf € 3.500,- excl. btw.

Welke planten in helofytenfilter?

De meest gebruikte moerasplanten in helofytenfilters zijn riet, biezen, zegge en lisdodde. Deze snelgroeiende planten zijn goed bestand tegen de afvalstoffen in het water. Helofytenfilters behoren tot de natuurlijke zuiveringssystemen die aan de strenge regels van waterzuivering kunnen voldoen.

Hoe groot moet een helofytenfilter zijn?

De grootte van een helofytenfilter wordt bepaald door de hoeveelheid water die gezuiverd moet worden en de mate van verontreiniging daarvan. Daarom heb je ze in alle vormen en maten. Maar als we het hebben over huishoudelijk afvalwater dan geldt de vuistregel: tussen de 3 en 4 m² per persoon.