Wat kost de pil zonder vergoeding?

Wat kost de pil zonder vergoeding?

De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk en zijn afhankelijk van waar je ze haalt. Per doosje kost het tussen de 10 en 25 euro. Daar kun je 3 maanden mee vooruit (als je een stopweek inlast).

Welke anticonceptie wordt vergoed?

U krijgt een vergoeding uit de basisverzekering voor:

  • Anticonceptiepil.
  • Evrapleister.
  • Hormoonstaafje (Implanon)
  • Hormoonspiraaltje (Mirena, Kyleena)
  • Koperspiraaltje (T-Safe)
  • Vaginale ring.
  • Prikpil.
  • Caya pessarium (pessarium behandeling bij een baarmoederverzakking is een andere vergoeding)

Waarom geen gratis anticonceptie?

Anticonceptie zat jarenlang in het basispakket van zorgverzekeringen, maar werd daar in 2011 uit gehaald omdat er geen medische noodzaak voor zou bestaan. Meisjes onder de 18 jaar krijgen de pil momenteel wel vergoed uit de basisverzekering.

Wat is de goedkoopste anticonceptie?

De pleister Als je jonger dan 21 jaar bent, dan zijn de meeste anticonceptiemiddelen wel goedkoop. Het allergoedkoopste is dan wel een koperspiraaltje. Eens je boven 21 jaar bent, dan kan je anticonceptiemiddelen niet meer goedkoop noemen. Het voordeligste, naast een ‘standaardcondoom’, is ook een koperspiraaltje.

Kun je de pil declareren?

De pil wordt tot je 21ste vergoed vanuit de basisverzekering. Declaraties voor de pil worden wel verrekend met je eigen risico.

Waarom anticonceptie gratis?

Voldoende beschikbaar. Anticonceptie is in Nederland ruim voldoende beschikbaar en bovendien vrij verkrijgbaar, zo redeneert de rechtbank. Bovendien zijn de kosten niet zo hoog dat die een belemmering vormen in de keuze voor anticonceptie. Vrouwen kunnen een zwangerschap dus voorkomen als ze dat willen.

Wie betaalt anticonceptie?

Vergoeding anticonceptie tot 21 jaar Dan worden anticonceptiemiddelen vergoed door de basisverzekering. Tussen de 18 en de 21 jaar gaat anticonceptie wel ten koste van je eigen risico. Daarnaast geldt er voor sommige anticonceptiemiddelen een eigen bijdrage.

Waar kan ik de pil kopen zonder recept?

De pil wordt gemaakt in veel verschillende sterktes. Daarom is de pil alleen verkrijgbaar met een recept. Het eerste recept voor de pil krijg je bij je huisarts of bij het Sense-spreekuur bij jou in de buurt. Herhaalrecepten kun je gewoon via de apotheek krijgen.

Wat is de verzekerkosten van een anticonceptiepil?

De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, maar liggen grofweg tussen de 10 en 40 euro per jaar. Voor een aanvullende verzekeirng betaal je al snel 70 euro per jaar. Je voor de anticonceptiepil verzekeren is dus vaak niet zo voordelig, tenzij je gebruik maakt van andere zorg uit het aanvullende pakket.

Wanneer wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering?

Vergoeding basisverzekering. Anticonceptie voor vrouwen wordt deels vergoed vanuit de basisverzekering. Voor vrouwen tot 18 jaar wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt geen eigen risico. Voor vrouwen van 18, 19 of 20 wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt hierbij wel een eigen risico.

Hoe wordt anticonceptie vergoed?

Anticonceptie voor vrouwen wordt deels vergoed vanuit de basisverzekering. Voor vrouwen tot 18 jaar wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt geen eigen risico. Voor vrouwen van 18, 19 of 20 wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt hierbij wel een eigen risico.

Wat zijn de kosten van een anticonceptiepil?

Kosten anticonceptiepil. De pil is het meest gebruikte anticonceptiemiddel voor vrouwen. De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, maar liggen grofweg tussen de 10 en 40 euro per jaar. Voor een aanvullende verzekeirng betaal je al snel 70 euro per jaar.