Wat kan je allemaal doen met afwasmiddel?
Deze acht dingen kun je met afwasmiddel doen naast afwassen
- Keukenkastjes. Het komt wel eens voor dat je iets knoeit of spettert op je keukenkastjes.
- Vlekken verwijderen.
- Vlekken uit je autostoel.
- Het gasstel.
- Fruitvliegjes.
- Velgen.
- Gereedschap.
- Maak een koelelement.
Hoe gebruik je Dreft afwasmiddel?
Breng een klein beetje aan op de vlek en wrijf het goed in. Laat het vervolgens even intrekken en spoel uit. Je kunt dit op bijna elk kledingstuk toepassen en op elke stof, omdat afwasmiddel geen hardnekkige werking heeft.
Waarom gebruiken we afwasmiddel?
Een afwasmiddel of vaatwasmiddel is een schoonmaakmiddel dat is bedoeld voor het reinigen van bestek, serviesgoed en glazen, tijdens de afwas. Afwasmiddel bestaat voor een deel uit stoffen die de oppervlaktespanning van water sterk verminderen.
Hoe gebruik je Dreft?
Kleding wassen: Net zoals mijn groene zeep artikel kun je met Dreft ook wassen. Je kunt er een handwas mee doen, vlekken uit kleding halen, maar ook een paar drupjes in de wasmachine gooien. Of als je een dop heb voor in de machine, doe het dan daarin.
Kan ik mijn kleding wassen met afwasmiddel?
Je kunt je kleding ook erg goed met vloeibaar afwasmiddel wassen om geld te besparen. Afwasmiddel kan goedkoper zijn dan wasmiddel en je kunt je kleding er net zo goed mee schoon krijgen. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat je minder afwasmiddel dan wasmiddel moet gebruiken.
Hoeveel afwasmiddel gebruiken?
Voor een normale vaat is een theelepel afwasmiddel al voldoende. Dit komt neer op zo’n 3 tot 4 milliliter voor de hele afwas of een druppel per pan. Om een pan weer te laten blinken kunt u beter harder of langer borstelen dan een extra druppel afwasmiddel gebruiken.
Waar moet het wasmiddel in de wasmachine?
Bijna alle wasmachines hebben tegenwoordig drie vakjes voor wasmiddel. Voor verreweg de meeste wasjes doe je gewoon wasmiddel in vakje 2 voor de hoofdwas. Wasmiddel voor een voorwas (bij veel vlekken) gaat in vakje 1. Wasverzachter heeft ook een eigen bakje, dat is aangegeven met een zonnetje, sterretje of bloemetje.