Wat kan ik doen bij problemen na aankoop van mijn tweedehands auto?

Wat kan ik doen bij problemen na aankoop van mijn tweedehands auto?

Kocht u de auto zonder garantiebewijs? Dan heeft u mogelijk recht op reparatie of vervanging. Als de auto te snel kapot gaat, moet de verkoper meestal het probleem oplossen. Hij moet de auto repareren of voor een andere auto zorgen.

Wat is een demonstratie auto?

Een demo auto is een voertuig dat door een dealer voordemonstratiedoeleinden wordt gebruikt. Dit kan betekenen dat dedemo auto in de showroom staat of voor proefritten aan klantenbeschikbaar wordt gesteld.

Heb je garantie als je een tweedehands auto?

De wettelijke garantie op een tweedehands auto valt onder de wet ‘Verkoop en garanties voor consumentengoederen’ en heeft een duur van 6 maanden. Een verkoper is verplicht een product te leveren dat voldoet aan de eisen van normaal gebruik.

Lees ook:   Wat eten ze in de westerse wereld?

Wat is een Demowagen?

Met demowagens worden kortweg auto’s bedoeld die een garage uit haar voorraad neemt om die te gebruiken als bedrijfsmiddel voor beroepsdoeleinden. Concreet zijn dat auto’s die gebruikt worden voor proefritten, demonstraties, enz.

Is een demo auto tweedehands?

Als je toch twijfelt tussen een tweedehands of een nieuwe auto, dan is de voorraad van de dealer wellicht een middenweg. Het zijn auto’s die zijn ingekocht om als demo te dienen of simpelweg om verkoopdoelstellingen in de markt te halen. Je hebt dan ook nog de fabrieksgarantie.

Hoe herken je Autoschade?

Als een schadeauto slecht hersteld is kan een autokenner dat soms wel herkennen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de auto niet goed spoort en tijdens het rijden naar links of rechts trekt. Verder kunnen deuren of de motorkap niet goed aansluiten.

Neem contact op met de verkoper. Neem contact op met het bedrijf waar u de auto kocht. Vertel dat de auto problemen heeft. Misschien wist de verkoper niet van de problemen en wil hij ze samen met u oplossen.

Lees ook:   Hoe heet wordt een dubbelwandige kachelpijp aan de buitenkant?

Wat valt er onder garantie tweedehandswagen?

De wettelijke garantie is de bescherming van de koper van een nieuw of tweedehands voertuig tegen verborgen gebreken (algemene regeling) en een gebrek aan overeenstemming (specifieke regeling), van rechtswege en krachtens de wet voor rekening van de verkoper.

Wat mag je verwachten van een tweedehands auto?

Wat is Autotrust garantie?

Een Autotrust Garantie biedt extra zekerheid. Gebaseerd op de kilometerstand bij aflevering van uw auto en de leeftijd van uw auto is een passende garantiedekking voor uw auto afgesloten. Dit varieert van de ‘Autotrust Instap Garantie’ tot de ‘Autotrust Uitgebreid Garantie”.

Wat betekent garantie op auto?

Garantie is een toezegging van de verkoper dat het product bepaalde eigenschappen heeft. Als er een gebrek ontstaat of er ontbreken onderdelen, dan kun je een beroep doen op de garantie en de verkoper moet dan in principe kosteloos herstellen.

Is een handelaar verplicht garantie te geven?

Bij de aankoop van een nieuwe wagen is de verkoper verplicht je minstens 2 jaar garantie te geven. Als je de wagen tweedehands bij een handelaar koopt, heb je recht op een minimale garantietermijn van 1 jaar. Onthoud vooral dat handelaars niet alle defecten dekken in hun garantie.

Lees ook:   Welke voeding veroorzaakt krampjes bij baby?

Wat valt er onder afleverkosten auto?

Onder afleveringskosten wordt verstaan alle kosten die een consument verplicht moet betalen voordat hij met de auto weg kan rijden. Dit zijn onvermijdbare kosten. Men noemt het ook wel ‘kosten rijklaar maken’. Volgens de ACM moeten sinds 1 november 2016 onvermijdbare en voorzienbare kosten in de prijs zijn opgenomen.