Wat kan een medische pedicure?

Wat kan een medische pedicure?

Een medische pedicure richt zicht meer op de medische kant en dient voornamelijk voor pijnvermindering en bestrijding van ernstigere voetproblemen. Een medisch pedicure kan ook beugels plaatsen tegen ingegroeide nagels, kent antidruktechnieken en kan nagels reconstrueren.

Wat doet een pedicure aan voetschimmel?

Huidschimmel op de voet is goed te behandelen, mits u er tijdig bij bent en bereid bent om uw voeten thuis dagelijks te behandelen. Een pedicure of medisch pedicure die aangesloten is bij ProVoet kan een biopt afnemen van uw huid en dit (laten) onderzoeken op de aanwezigheid van sporen van schimmels.

Hoe lang zit je bij de pedicure?

De meeste pedicures werken met een behandelduur van 30 tot 60 minuten. Vrijwel alle pedicures hebben een prijslijst waarop staat welke behandelingen zij uitvoeren en hoelang deze behandelingen duren. Informeer daarom bij de pedicure van uw keuze welke behandelingsduur geldt, zodat u weet waar u aan toe bent.

Wat heb je nodig voor een pedicure?

Allereerst is een goede pedicure stoel, de behandelstoel, belangrijk. Eventueel kun je deze, om geld te besparen, ook tweedehands kopen, want ook tweedehands zijn er heel veel goede stoelen te koop. Verder heb je natuurlijk pincetten, voetvijlen, schaartjes en nagelschaartjes nodig.

Wat is het verschil tussen medische pedicure en podoloog?

Een pedicure gaat uitsluitend huid- en nagelaandoeningen zoals het knippen van de nagels, verwijderen van eelt gaan behandelen. Een podoloog daarentegen behandelt huid- en nagelaandoeningen met al dan niet aanwezigheid van systematische aandoeningen (diabetes, reuma…).

Wat is een pedicure behandeling?

Een pedicure behandeling zorgt niet alleen voor mooi verzorgde voeten, maar verhelpt ook specifieke voetklachten, zoals eelt, likdoorns of nagelproblemen. Ook wanneer er geen medische noodzaak is, is een pedicure behandeling een ontspannende manier om uw voeten de aandacht te geven die ze verdienen.

Wat is de hygiëne van een pedicure?

Ook persoonlijke hygiëne speelt een belangrijke rol. De pedicure dient de volgende maatregelen te nemen: Voor en na elke behandeling de handen wassen en desinfecteren. Handenschoenen dragen. Bij elke patiënt nieuwe handschoenen gebruiken. Neusmondmasker dragen. Bril of veiligheidsbril dragen.

Is een pedicure specialist in verzorgen van voeten?

Een pedicure is specialist in het verzorgen van voeten. Per persoon is het verschillend wat nodig is. Kom rustig langs voor een gratis voetencheck en schroom niet, het is mijn werk en ik zal alle klachten vertrouwelijk behandelen. De een zal een behandeling door de pedicure als een luxe ervaren en de ander als een nodige weldaad.