Wat je moet weten voor je theorie examen?

Wat je moet weten voor je theorie examen?

Het auto theorie examen bestaat uit drie onderdelen: gevaarherkenning, kennis en verkeersinzicht. Gevaarherkenning gaat over het herkennen van gevaar en hoe je in gevaarlijke situaties moet handelen. Bij het kennisonderdeel krijg je vragen over de regels die gelden in het verkeer.

Wat is verkeersinzicht?

Verkeersinzicht is het vermogen om te handelen op verkeerssituaties niet geregeld bij de wet. Dit betekent dat je tijdelijk gevaarlijke of niet wenselijke situaties herkent, en daar op een juiste manier mee omgaat. Het volgen van borden aanwijzingen of verkeerslichten is geen verkeersinzicht.

Heb je een QR code nodig voor CBR?

Heb ik een QR-code met vaccinatie- of testbewijs nodig om examen te kunnen doen? Nee, deze heb je niet nodig. We vragen je om geen examen te komen doen als je coronaklachten hebt. Verplaats in dat geval zelf je theorie-examen via Mijn CBR of je opleider.

Wat voor vragen kun je verwachten bij theorie examen?

In het theorie-examen kun je verschillende soorten vragen verwachten. Namelijk meerkeuzevragen, ja/nee vragen, invulvragen, hotspotvragen en sleepvragen. Bij meerkeuzevragen en ja/nee vragen moet je op het juiste antwoord drukken. Bij invulvragen moet je de juiste getallen moet invoeren.

Heb je een QR-code nodig voor theorie-examen?

Een QR-code met vaccinatie- of testbewijs is niet nodig bij het theorie-examen.

Kan het CBR zien of je corona hebt?

Als een CBR-collega het vermoeden heeft dat een klant mogelijk coronaklachten heeft dan kan hij of zij het examen, de toets of de rijtest uitstellen.

Hoeveel theorievragen zijn er in totaal?

Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden.

Wat voor vragen krijg je bij inzicht?

De inzichtvragen zijn heel divers. Ze gaan over het gebruik van de weg, voorrang en voor laten gaan, bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en manoeuvres. Ook komen veilig rijden met een voertuig, reageren in noodsituaties, verkeerstekens en aanwijzingen aan bod.

Wie heeft voorrang bij afslaan?

Afslaan en voor laten gaan Met afslaan ga je van richting veranderen, je wijkt dus af van rechtdoor. Als bestuurder moet je het verkeer dat je op dezelfde weg tegemoet komt voor laten gaan. Dit geldt ook voor het verkeer dan zich naast, dan wel links of rechts dicht achter je bevindt.

Wie heeft als eerst voorrang?

Wanneer er geen verkeerstekens-of borden op of langs de weg staan, geldt de volgende regel: verkeer, komende van rechts, heeft voorrang. Dit houdt in dat verkeer dat rechts van jou komt, voor mag gaan. Komt er verkeer links van jou, dan ben jij juist degene met voorrang.