Wat is Wettiging?

Wat is Wettiging?

Door wettiging kan een onwettig kind de status van wettig kind krijgen. De meest voorkomende situatie is dat de man het kind erkent voor, bij of in het huwelijk. Na ontbinding van het huwelijk door de dood van de moeder kan het kind eveneens gewettigd worden.

Kan een getrouwde man een buitenechtelijk kind erkennen?

Antwoord: Ja, een man die is getrouwd kan zelf naar de gemeente gaan om het kind met een andere vrouw te erkennen. Voor 1 april 2014 moest een getrouwde man die een kind bij een andere vrouw verwekte nog naar de rechtbank om een zogenaamde verklaring voor recht te verzoeken dat hij de vader van het kind was.

Wat is een bastaard kind?

minderwaardig persoon. Eigenlijk: onwettig kind. Komt van het middeleeuws Latijnse bastardus (verwekt op een pakzadel; bastaard; onzuiver), een afleiding van bastum (pakzadel).

Wat is een onwettig kind?

kind, dat buiten een wettig huwelijk is verwekt en geboren.

Wat is een wettig kind?

Wettig kind – kind, dat staande huwelijk is geboren of verwekt (art. 305 B. W.), behalve in de gevallen, dat de man het kan ontkennen en van dit recht gebruik maakt (zie ONTKENNING).

Heeft Willem Alexander een buitenechtelijk kind?

Waar sommige koningshuizen de ene na de andere rel hebben omdat er een schuinmacheerder tussen zit of zelfs een buitenechtelijk kind verwekt is, is dat bij Willem-Alexander en Máxima allemaal niet het geval.

Wat is een buitenechtelijk kind?

Een buitenechtelijk kind, vroeger ook onwettig, onecht of natuurlijk kind, is een kind van een vader en moeder dat niet tijdens een wettig huwelijk of binnen een bepaalde periode na de ontbinding daarvan is geboren. Een overspelig kind is een onwettig kind dat in overspel verwekt is.

Kan ik een kind van een ander erkennen?

Onder bepaalde voorwaarden kan een gehuwde man een kind erkennen van een andere vrouw, dan de vrouw waarmee hij is getrouwd. Dit kan alleen als: de band tussen de gehuwde man en de moeder vergelijkbaar is met een huwelijk. de band tussen de gehuwde man en het kind hecht en persoonlijk is.