Wat is vordering op participanten?

Wat is vordering op participanten?

Bij participanten wordt weleens aan aandeelhouders gedacht, maar de wet verwijst naar deelnemende rechtspersonen. Vorderingen op en leningen aan aandeelhouders-natuurlijke personen vallen dus onder de post Overige vorderingen c.q. overige schulden.

Wie is de deelnemende rechtspersoon?

Van een deelneming is in het algemeen sprake indien een vennootschap in een andere vennootschap deelneemt. Gebruikelijk doordat de deelnemende vennootschap aandelen heeft gekocht die door de deelneming waarin wordt deelgenomen zijn uitgegeven.

Wat is consolidatie lening?

Zoals de term ‘consolidatie’ al doet vermoeden, gaat het hier om het samenvoegen van verschillende leningen. Op het eerste gezicht lijken dit soort leningen een handige oplossing. Een consolidatielening maakt van jouw ratjetoe aan schulden een overzichtelijk aflossingsbedrag per maand.

Wat is een intercompany vordering?

Intercompany-vordering als steunvordering Volgens de rechtbank is dit mogelijk omdat een vordering op een groepsvennootschap in beginsel een ‘gewone’ geldlening betreft. Daarom kan deze vordering naar haar aard worden gebruikt als steunvordering bij de faillissementsaanvraag.

Wat zijn vorderingen en overlopende activa?

Vorderingen en overlopende activa behoren tot de vlottende activa. Vorderingen zijn de per balansdatum bestaande rechten om geldmiddelen te ontvangen van anderen. Vorderingen en overlopende activa zijn balansposten die niet bestemd zijn om de uitoefening van de onderneming duurzaam te dienen (art. 364 lid 1 BW 2).

Wat valt onder vorderingen?

Vorderingen zijn dus eigenlijk schulden die een klant bij jou heeft, of die jij bij je leverancier hebt. Je vindt deze debiteuren en crediteuren apart terug op de activa en passiva zijde van je balans.

Wat is overheersende zeggenschap?

Als we de literatuur erop naslaan gaat het om overheersende zeggenschap (ook wel genoemd beleidsbepalende invloed). Het gaat er om welke vennootschap de andere vennootschap(pen) ‘overheerst’, dus wie de uiteindelijke beslissing bij bijvoorbeeld een belangrijke investering neemt.