Wat is viseren rekenen?

Wat is viseren rekenen?

viseren, onderzoeken, meten, b.v. den inhoud van een… Doelen = 1) Aanwijzen 2) Beogen 3) Duiden 4) Een doelpunt maken 5) Mikken 6) Munt 7) Ogen 8) Richten 9) Schietbaan 10) Schietbaan van de schutterij 11) Schutterssoos 12) Streven 13) Streven naar 14) Verwijzen naar 15) viseren 16) Zien…

Wat is formaliseren rekenen?

Een ‘wiskundig of rekenkundig model’ is een representatie van een situatie in het dagelijks leven of in een toepassingsdomein met behulp van wiskundige of rekenkundige formalismen. Aan een dergelijk model “kan gerekend worden” met als doel voorspellingen te doen, verklaringen te geven of om een theorie te staven.

Wat is verstrengeling rekenen?

5 Verstrengeling van leerlijnen Veel reken-wiskunde inhouden hebben met elkaar te maken, zoals optellen en aftrekken, of verhoudingen en meetkunde. Leerlijnen worden ten behoeve van begripsvorming en toepasbaarheid met elkaar vervlochten: er is sprake van verstrengeling.

Wat is een Meetreferentie?

Leerlijn De kinderen leren meetfeitjes kennen; bijvoorbeeld dat de duim ongeveer een centimeter breed is. Deze meetfeitjes noemen we ‘meetreferenties’. Bij het leren meten van lengte en gewicht hebben de leerlingen in de onderbouw al een aantal van die referenties ontwikkeld.

Wat is geformaliseerd?

(formaliseerde, heeft geformaliseerd), (formaliseren, zich gekrenkt tonen (over een gebrek in de vorm).

Wat is een leerlijn rekenen?

De leerlijn rekenen omschrijft wat een scholier moet kennen en kunnen op rekenkundig gebied. De overheid stelde deze richtlijn in. Zo is het makkelijk voor de leerkracht om te bepalen op welk niveau een scholier is. Ook kan de leerkracht dan naar een specifiek doel toewerken om het beste uit de leerling te halen.

Wat zijn standaardmaten?

Standaardmaten zijn de ijkmaten van het decimale stelsel voor lengte, inhoud en gewicht. Dit zijn de meter, de gram en de liter.

Wat zijn natuurlijke maten?

Bij meetactiviteiten wordt een geschikte maatstaf gebruikt om de aan de orde zijnde grootheid te meten. Wanneer deze maatstaf vanuit de meetcontext op een natuurlijke wijze bij de meetsituatie past, noemt men de gebruikte maatstaf wel een natuurlijke maat.