Wat is vereffening stichting?

Wat is vereffening stichting?

Bij ontbinding van de stichting wordt het nog aanwezige vermogen vereffend. De schulden worden betaald en bezittingen verkocht. Dit gebeurt meestal door een van de bestuursleden, die als vereffenaar optreedt. Wat er gebeurt met geld dat daarna nog overblijft, wordt bepaald door de statuten.

Wat doet een bewaarder?

Taken van de bewaarder De belangrijkste taak van de bewaarder is het bewaren van de activa van een beleggingsinstelling. Activa kunnen worden onderscheiden in enerzijds financiële instrumenten die in bewaarneming kunnen worden genomen en anderzijds overige activa waarvoor een register moet worden bijgehouden.

Wie is de UBO bij een stichting?

1. Mensen die recht hebben op meer dan 25% van het vermogen van je stichting. Deze mensen zijn begunstigden van het vermogen en kun je aanmerken als UBO’s. Als je stichting maximaal 3 begunstigden heeft, zijn deze mensen allemaal UBO.

Hoe stop je een stichting?

Een stichting opheffen is mogelijk via reguliere liquidatie en turboliquidatie, een versnelde procedure. Na opheffing moet de stichting uitgeschreven worden bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Kies voor reguliere liquidatie om uw stichting snel en zonder tussenkomst van een notaris op te heffen.

Wat is een stichting bewaarder?

De bewaarder is belast met de bewaring van de activa van een beleggingsinstelling en het uitvoeren van een reeks toezichthoudende taken ten behoeve van de beleggers.

Hoe lang moet uw medisch dossier worden bewaard?

Uw medisch dossier moet langer worden bewaard dan 20 jaar als: 1 er een andere wettelijke bewaartermijn is; 2 dit noodzakelijk is voor goede hulpverlening; 3 de gegevens van groot belang zijn voor iemand anders.

Wat is de bewaartermijn van medisch dossiers?

Bewaartermijn. De hoofdregel voor het bewaren van medische dossiers staat in de WGBO. In die wet is bepaald dat de zorgverlener het medisch dossier in principe 20 jaar moet bewaren. Maar ook de AVG en andere specifieke wetten kunnen van toepassing zijn om te bepalen hoe lang een zorgverlener een medisch dossier moet bewaren. Rechten van patiënten

Wat is een medisch dossier?

Medisch dossier. Zorgverleners, zoals huisartsen, tandartsen en specialisten, leggen de medische gegevens van hun patiënten vast in een medisch dossier. De rechten van patiënten en plichten van zorgverleners daarbij zijn wettelijk vastgelegd. Dossierplicht.