Wat is stuurs zijn?

Wat is stuurs zijn?

onvriendelijk, knorrig, nors: een stuurse kerel; een stuurs gezicht zetten; een stugge Friezin, stuurs, bokkig en humeurig; — stuurs kijken; 2. (niet alg.) flink, op flinke wijze: bij die hardrijderij werd er stuurs gereden.

Wat betekent onvriendelijk?

onvriendelijk bijv. naamw. Uitspraak: [ɔn’vrindələk] (van mensen) onbeleefd en niet bereid om te helpen Voorbeelden: `een onvriendelijke serveerster`, `Investeerders ontdekken dat de Surinaamse autoriteiten hen onvriendelijk behandelen.

Wat is snibbig?

fel en nijdig; geprikkeld en afgemeten. fel en nijdig; geprikkeld en afgemeten; bits; vinnig; op bitse, vinnige wijze.

Wat is stuurs reageren?

als synoniem van een ander trefwoord: onvriendelijk (bn) : afwijzend, bars, bits, bitsig, bokkig, boos, grimmig, kattig, nors, onaangenaam, onaardig, onbereidwillig, onheus, onvoorkomend, onvriendschappelijk, scherp, stug, stuurs, vijandig, zuur.

Wat is opheldering?

v. (-en), toelichting, verklaring, uitleg: verschaffen; iemand opheldering vragen.

Wat zijn bijvoeglijke naamwoorden?

Soms worden bijvoeglijke naamwoorden Voorzetselbijwoorden zijn bijwoorden die in vorm en betekenis gelijk zijn aan voorzetsels als aan, bij, op of over. voegwoord is dat een voegwoordelijk bijwoord een zinsdeel vormt (een bijwoordelijke bepaling) en op verschillende plaatsen in de zin kan staan.

Wat is een bijvoeglijk naamwoord ook alweer?

Wat is een bijvoeglijk naamwoord ook alweer? En een bijwoord? Een bijvoeglijk naamwoordvoegt een eigenschap of conditie toe aan het zelfstandig naamwoord dat erachter staat. ‘Een auto die heel oud is’ is ‘een hele oude auto.’ ‘Auto’ is het zelfstandig naamwoord (je kunt er ‘de,’ ‘het’ en/of ‘een’ voor zetten).

Wat zijn voorbeelden van voegwoordelijke bijwoorden?

Voorbeelden van voegwoordelijke bijwoorden zijn bovendien, echter, trouwens, nochtans, desondanks, ook en dus. Het verschil tussen een voegwoordelijk bijwoord en een (nevenschikkend) voegwoord is dat een voegwoordelijk bijwoord een zinsdeel vormt (een bijwoordelijke bepaling) en op verschillende plaatsen in de zin kan staan.