Wat is Spondyloarthritis?

Wat is Spondyloarthritis?

Bij axiale spondyloartritis heeft u gewrichtsontstekingen. Vooral de gewrichten tussen onderrug en bekken (SI-gewrichten) en in de wervelkolom zijn ontstoken. Dat geeft pijn en stijfheid in de onderrug en/of nek. De behandeling bestaat uit oefeningen doen, bewegen en pijnstillers die ontstekingen remmen.

Wat is ankylosing spondylitis?

Ankyloserende spondylitis (AS) is een reumatische aandoening, waarbij chroni- sche ontstekingen ontstaan ter hoogte van de gewrichten van bekken en wervelzuil. Soms kunnen ook perifere gewrichten zo- als heupen en knieën ontstoken raken. Dit veroorzaakt pijn, stijfheid en mogelijk ook verkromming van de wervelkolom.

Wat is Spondylartropathie?

Spondyloartritis (SpA) is een verzamelnaam voor een groep van reumatische ziekten die worden gekenmerkt door ontsteking van de wervelkolom en de sacro-iliacale (SI) gewrichten. Dit uit zich vaak in pijn en/of stijfheid van (onder)rug en/of nek.

Wat te doen bij ziekte van Bechterew?

De behandeling van de ziekte van Bechterew bestaat uit het afremmen van de ziekte met medicijnen en dagelijkse beweging. We kunnen de ziekte van Bechterew helaas niet genezen. Een goede behandeling kan er wel voor zorgen dat u zo goed mogelijk blijft functioneren.

Wat is het verschil tussen reuma en artrose?

Artrose is een vorm van reuma waarbij het hele gewricht betrokken is. Het kraakbeen in het gewricht gaat in kwaliteit achteruit. Het wordt dunner, zachter en brokkelig. Daarnaast ontstaan er veranderingen in het bot, direct onder het kraakbeen.

Is Spondylose reuma?

Spondyloartritis is een verzamelnaam voor een groepje reumatische aandoeningen. Binnen dit groepje vormen van reuma komt een aantal gemeenschappelijke klachten voor. Klachten zoals ontstekingen in je bekken, je wervelkolom of gewrichten van je armen of benen.

Is hypermobiliteit een vorm van reuma?

Het hypermobiliteitssyndroom is een erfelijke afwijking en één van de ruim honderd reumatische aandoeningen. Hoewel je met hypermobiliteit wordt geboren, zijn de symptomen van het hypermobiliteitssyndroom bij de meeste mensen voor de leeftijd van 15 jaar aanwezig.

Welke medicatie voor Bechterew?

Voorbeelden zijn aceclofenac, celecoxib, diclofenac, etoricoxib, fenylbutazon, ibuprofen, indometacine, meloxicam, naproxen, piroxicam. DMARD’s zijn middelen die ontstekingen afremmen. Ze worden onder andere gebruikt om bij de ziekte van Bechterew de gewrichtsontsteking op de lange termijn te verminderen.

Is de ziekte van Bechterew dodelijk?

De ziekte van Bechterew is niet te genezen, maar met een goede behandeling zijn de klachten goed te beperken. De levensverwachting is over het algemeen normaal.

Welke oefeningen bij Bechterew?

Oefeningen in het water hebben laten zien dat bij patiënten met de ziekte van Bechterew gewrichtspijn afneemt en beweging toeneemt. Rekoefeningen – voor de spieren in de romp om borstuitzetting te verbeteren. Diepe-ademhalingsoefeningen – om borstuitzetting te verbeteren en u te helpen beter te ademen.

Is Bechterew dodelijk?