Wat is Pelargonzuur?

Wat is Pelargonzuur?

Pelargonzuur is een organisch vetzuur van plantaardige oorsprong. De stof is van nature aanwezig in bijvoorbeeld geraniums en is geschikt voor het bestrijden van distels, paardenbloem, netels, kweekgras, breedbladige onkruiden, mos, algen, enz.

Hoe onkruidverdelger gebruiken?

Wanneer kan je best onkruidverdelger sproeien? Temperatuur & vochtigheid: Besproei het onkruid op een droge dag, want als het regent zal het product minder tijd hebben om in te werken en sneller wegspoelen. De beste temperatuur voor een goede werking van de onkruidverdelging is tussen de 15°C en de 25°C.

Hoe verwijder ik onkruid tussen de stenen?

Klinkt als een drastische maatregel, maar werkt wel: verbrand het onkruid met kokend water of een gasbrander. Hierna zit het onkruid los tussen de tegels en is daardoor makkelijk te verwijderen. Gooi strooizout over het onkruid en giet er water overheen. Ook hierna is het onkruid eenvoudig te verwijderen.

Wat groeit er tussen stenen?

Tussen de stapstenen kunnen lage, kruipende plantjes groeien, zo wordt de tuin nog groener. Kies voor een zonnige plek bijvoorbeeld: het stekelnootje (Acaena buchananii, wintergroen) steenanjer (Dianthus deltoides ‘Briliiant’, wintergroen)

Waar gaat onkruid van dood?

Schoonmaakazijn is een heel bekend (huis)middel tegen onkruid. Het is een super onkruidverdelger! In plaats van dat je urenlang zit te sloven om het onkruid weg te pulken tussen de tegels, en van het tuinpad, giet je er gewoon schoonmaakazijn over. Doordat het zo zuur is, sterft het onkruid een snelle dood.

Is Pelargonzuur schadelijk?

De actieve stof van javel, natriumhypochloriet, is zeer giftig voor al het leven in water en in de bodem. Voor de mens is het schadelijk bij inademing en bij contact met de huid.

Hoe werkt Roundup zonder glyfosaat?

Op het etiket staat in kleine letter: “zonder glyfosaat”. De stof is vervangen door een andere werkzame stof: pelargonzuur. Ook veel andere onkruidverdelgers bevatten tegenwoordig pelargonzuur als alternatief voor glyfosaat. Het middel is minder doeltreffend tegen onkruid, maar ook minder schadelijk.