Wat is Nadraaitijd cv?

Wat is Nadraaitijd cv?

De nadraaitijd. Na het afslaan van het branden van de ketel, draait de waterpomp nog door om het warme water naar de radiatoren te pompen. Dit is regelbaar van 1 tot 15 minuten. Nu staat de nadraaitijd vaak standaard ingesteld op 1 minuut.

Welke temperatuur cv-ketel instellen?

Bij moderne ketels kan je de temperatuur van het verwarmingswater zelf instellen. In een redelijk tot goed geïsoleerd huis is 50 of 60 graden vaak voldoende. Een huis met (zeer) goede isolatie kun je ook met een watertemperatuur van 35 tot 50 graden warm krijgen. Check wel of je radiatoren genoeg warmte kunnen afgeven.

Hoeveel verschil tussen aanvoer en retourtemperatuur?

In de meest ideale situatie is de verhouding tussen de temperatuur van het retour- en het aanvoerwater 0,8 (bijv. 50°C aanvoer en 40°C retour. 40/50= 0,8). Een radiator die ver afstaat van de cv-ketel moet een grotere opening hebben dan een radiator die dichtbij de ketel staat.

Welke Pompstand CV-ketel?

In het installatievoorschrift staat over de pomp: De schakelaar voor het instellen van de pompstand bevindt zich op het aansluitkastje van de CV pomp (Fabrieksinstelling stand III). 1. Stel de pompstand in afhankelijk van het ingestelde maximaal vermogen en de waterzijdige weerstand van de installatie.

Wat is de beste temperatuur voor de cv s nachts?

Als u slaapt, hoeft u de verwarming niet zomaar te laten branden. Zet daarom de thermostaat ’s avonds terug naar 15 graden Celsius. Dat is de perfecte temperatuur voor een huis in rust. Dat scheelt u tot wel 80 euro per jaar op de stookkosten!

Waarom pompsnelheid verlagen?

Laat de pomp van de cv-ketel langzamer draaien De snelheid staat standaard op 100% capaciteit, maar deze kun je aanpassen. Op de display van de cv-ketel kun je de snelheid van de pomp verlagen, waardoor het water meer tijd heeft om warmte af te geven. Moderne ketels regelen de pompsnelheid vaak automatisch.

Hoe retourtemperatuur meten?

Meet bij elke radiator hoe warm het water is dat de radiator binnenkomt en hoe warm het water is dat de radiator weer uit loopt. Als de retourtemperatuur te warm is, moet je de radiator wat knijpen en als de retourtemperatuur juist te koel is, moet je de radiator wat verder open zetten.

Wat is retourtemperatuur?

De retourtemperatuur is de temperatuur van het water in het buizensysteem nadat warmte is afgegeven in de kas. Het verschil tussen aanvoertemperatuur en retourtemperatuur (de delta T ten gevolge van de warmteafgifte) van het water ontstaat tijdens het transport door het verwarmingssysteem.