Wat is minerale wol isolatie?

Wat is minerale wol isolatie?

Minerale glaswol isolatie is een heel veelzijdig isolatiemateriaal dat vervaardigd is uit een aantal zorgvuldig gekozen grondstoffen. Vaak bestaat de minerale wol voornamelijk uit zand en glasscherven die worden verhit en gesponnen tot een soepele vezelmat. Die verwerkt men dan verder tot het eindproduct.

Welke isolatie is het beste voor dak?

Bij een plat dak zijn EPS platen de beste keuze voor dakisolatie. Met een lambdawaarde van 0,032-0,036 is gemiddeld een dikte van 12 centimeter nodig voor isolatie. Een schuin dak kan het beste worden geïsoleerd met PUR of PIR. Een laag van 9 tot 11 centimeter dikte is al afdoende voor je dakisolatie.

Wat is het verschil tussen minerale wol en glaswol?

Minerale wol, ook wel mineral wool genoemd, is een isolatiemateriaal dat van glaswol of steenwol is gemaakt. Zowel glaswol als steenwol worden verkregen door het spinnen van lange draden van minerale grondstoffen die vervolgens op een bepaalde manier worden samengevoegd.

Is minerale wol glaswol?

Minerale wol bestaat uit gesponnen draden van gesmolten glas (glaswol) of steen (steenwol). Deze draden worden op een speciale manier bij elkaar gevoegd zodat er een wollige structuur ontstaat. De wol kan vervolgens weer verder samengeperst worden tot platen of dekens die als isolatiemateriaal dienen.

Wat zijn de verschillende soorten isolatie?

Soorten isolatie. Bij het isoleren van een woning komt heel wat kijken. Geen enkele constructie is dezelfde en er bestaan heel wat verschillende soorten isolatie. In dit artikel overlopen we de verschillende soorten isolatie, opgesplitst naargelang hun uitvoering, gebruikte grondstoffen & ecologisch karakter en het doel.

Wat is een warmte-isolatiematerialen?

GAMMA verkoopt diverse warmte-isolatiematerialen zoals glaswol, PIR-platen, steenwol, polystyreen, buisisolatie, bouwschuim, noppenfolie en acrylplaat om voorzetramen te maken.

Wat is thermische isolatie?

1. Thermische isolatie. Thermische isolatie zorgt voor een beter warmteregeling in huis. Het zorgt ervoor dat de warmte van de centrale verwarming bijvoorbeeld niet zomaar opnieuw uit je woning ontsnapt. Niet alleen op koude dagen, maar ook in de zomer zorgt isolatie voor een aangename temperatuur in je woning.