Wat is Medullaire compressie?

Wat is Medullaire compressie?

Door de vernauwing kan druk ontstaan op het ruggemerg (medullaire compressie) of een uittredende zenuwwortel (radiculaire compressie). De weefselirritatie leidt tot een steriel ontstekingsproces, waardoor het lokale oedeem de ruimte nog extra kan vernauwen.

Wat is een ruggenmerg aandoening?

In het kort. U heeft een ruggenmergaandoening als uw ruggenmerg is beschadigd. Dit kan bijvoorbeeld door een ongeval of door een andere aandoening komen. Symptomen van ruggenmergaandoeningen zijn gevoelloosheid, zwakte, verlies van zintuiglijke waarneming, verlies van darm- en blaascontrole, verlamming en rugpijn.

Wat is cervicale Myelomalacie?

Cervicale spondylotische myelopathie is het gevolg van een spinale kanaal stenose door degeneratieve of congenitale veranderingen. Resolute chirurgische decompressie is fundamenteel maar de diagnose kan moeilijk zijn gezien de klachten en symptomen sterk variƫren en er geen pathognomonische tekens zijn.

Wat is de wervelkolom?

De wervelkolom bestaat uit 24 ten opzichte van elkaar beweeglijke wervels: 7 halswervels (cervicale wervels), 12 borst- (thoracale) wervels en 5 lenden- (lumbale) wervels. Aansluitend aan de lendenwervels ligt het vast met het bekken vergroeide heiligbeen (os sacrum) dat gevormd wordt door 5 benig vergroeide heiligbeenwervels.

Wat zijn de krommingen van de wervelkolom?

De wervelkolom heeft twee convexe krommingen. Deze zijn voor het halsgedeelte en het lendengebied normaal (hals- en lendenlordose). Twee naar voren toe concave krommingen zijn normaal voor het borstgedeelte en het heiligbeengebied (borst- en sacraalkyfose).

Wat vormen de wervellichaam en wervelboog?

Wervellichaam en wervelboog vormen samen het wervelgat (foramen vertebrale). Alle wervelgaten samen vormen het wervelkanaal (canalis vertebralis), waarin zich het ruggenmerg bevindt. Al naar gelang de eisen die eraan gesteld worden, wijkt de vorm van de wervels in de verschillende delen van de wervelkolom van de basisvorm af.

Hoe lang duurt Laminectomie?

Zwemmen

Laminectomie Zitten
week 1 3X 15 minuten tijdens eetmoment
week 2 3X 15 minuten tijdens eetmoment
week 3 3X 15 minuten zitten
week 4 7X 20 minuten zitten