Wat is Kies op maat?

Wat is Kies op maat?

Kies Op Maat (KOM) is een organisatie die het makkelijk maakt om vakken te volgen bij een andere opleiding of onderwijsinstelling. Veel opleidingen zijn opgebouwd volgens de major-minorstructuur. De major is de kern van je opleiding. Dit is het grootste deel.

Welke minor moet ik kiezen?

Je kiest je minor zelf. Soms is er wel een aantal verplichte vakken. Je kunt een minor bij je eigen opleiding volgen, maar veel studenten kiezen voor een minor bij een andere opleiding of zelfs een andere onderwijsinstelling. Dit kan in Nederland, maar ook in het buitenland.

Wat is een minor via Kies op maat?

Met Kies Op Maat kunnen studenten minoren en vakken volgen op een andere dan de eigen hogeschool of universiteit. Al 31 Nederlandse onderwijsinstellingen zijn aangesloten bij Kies Op Maat.

Waar vind ik mijn leerovereenkomst?

Dat kan op twee manieren:

  1. Per post: De student stuurt de drie overeenkomsten naar het contactadres van de gastinstelling (het adres: onder het kopje Contact in de leerovereenkomst);
  2. Per e-mail: Sommige gastinstellingen bieden de mogelijkheid om een gescande exemplaar van de leerovereenkomst per mail toe te sturen.

Wat is het verschil tussen minor en bachelor?

Een bachelor- of masteropleiding gaat over een bepaald onderwerp: bedrijfskunde, wiskunde, informatica, communicatie etc. Dit is het hoofdonderwerp van de opleiding. Daarnaast heb je ook een ‘bij’onderwerp, een soort bijvak. Dat is de minor.

Welk jaar minor?

Bij veel van onze opleidingen staat de minor in het 3e jaar op het programma. Een minor omvat 30 studiepunten (ECTS). Het hoofdonderdeel van je opleiding heet major. Dit deel omvat 210 studiepunten (ECTS).

Kan je meerdere minors volgen?

Nee dit kan niet. De minor is een zorgvuldig samengesteld programma en het is niet mogelijk daar slechts een deel van te volgen.

Kan je twee minors doen?

Student mag niet twee minoren tegelijkertijd volgen. Student kan alleen een minor in één semester volgen. Controle van de regels: Examencommissie van het instituut legt de aanvraag met betrekking tot de tweede minor voor aan de onderwijsmanager of de aangewezen persoon van de opleiding ter controle.

Wat is precies een minor?

Als je een minor kiest, kun je kiezen voor een verbredende of een verdiepende minor. Bij een verbredende minor doe je kennis op in een bredere context en kijk je over de grenzen van je opleiding heen. Bij een verdiepende minor kun je je verder in je opleiding specialiseren.

Welk jaar is je minor?