Wat is inclusief zijn?

Wat is inclusief zijn?

met inbegrip van; zonder uitsluiting van; inbegrepen; meegerekend; incluis. Inclusief staat als voorzetsel vaak vóór het zelfstandig naamwoord, terwijl incluis er altijd achter staat.

Wat is het verschil tussen inclusie en inclusiviteit?

Inclusie, of inclusiviteit, gaat over wie ergens aan mag meedoen, wie mag meepraten en wie meebeslist. En wie vooral niet. Inclusie is het omgaan met grenzen, leiderschap, macht, privileges, conflicten, verschillen en overeenkomsten.

Is inbegrepen synoniem?

inclusief, meegerekend, meegeteld. als synoniem van een ander trefwoord: ingesloten (bn) : bijgaand, inbegrepen, incluis, inclusief.

Wat is het tegenovergestelde van Inclusief?

Een antoniem van inclusief is exclusief.

Wat wordt bedoeld met een inclusieve samenleving?

Een inclusieve samenleving. Een inclusieve samenleving is een open samenleving waar iedereen ertoe doet en van waarde is ongeacht verschillen. Ieder mens draagt op zijn of haar manier bij aan de samenleving en juist dankzij de verschillen tussen mensen, zo waardevol en betekenisvol!

Is inclusie een waarde?

Welke motivatie u ook heeft, inclusief werkgeven is belangrijk voor een gezonde arbeidsmarkt en een stabiele samenleving. Het vraagt om inspanning en investering, maar het geeft ook persoonlijke voldoening en voegt waarde toe die de arbeidsmarkt overstijgt.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen – Bijvoeglijk naamwoord 1. erbij horend, erbij geteld ♢ Volpension betekent dat alle maaltijden zijn inbegrepen.

Wat is inclusief en exclusief?

Exclusief definities Uitspraak: [ɛksklyˈzif] 1) waarbij andere dingen zijn uitgesloten Voorbeeld: `de exclusieve rechten op het publiceren van de foto’s`Antoniem: inclusief Synoniemen: zonder, niet inbegrepen 2) ze…

Wat is inclusief taalgebruik?

Bij inclusief taalgebruik gebruik je geen woorden die stereotypen onderschrijven of negatieve verwachtingen creëren. Door na te denken over woordgebruik en die waar mogelijk aan te passen, neem je alle groepen in je organisatie serieus.