Wat is HLH?

Wat is HLH?

HLH is een ernstige en zeldzame ontregeling van het immuunsysteem die bij iedereen op kan treden. De aandoening kenmerkt zich door koorts, afname van bloedcellen en functieverlies van organen.

Kun je allergisch zijn voor hennep?

Hoeveel van hen allergisch reageren op de plant, is niet bekend. Ebo vermoedt dat dat er heel weinig zijn. Maar de reacties kunnen wel heftig zijn. ‘Bij het roken van een joint kunnen mensen last krijgen van niezen, een lopende of verstopte neus, jeuk aan de neus en tranende, jeukende of rode ogen.

Wat is Hemofagocytose?

hemofagocytaire lymfohistiocytose (hlh) is een potentieel levensbedreigende aandoening die met name op de kinderleeftijd wordt gezien. het wordt klinisch gekenmerkt door langdu- rige koorts, hepatosplenomegalie, cytopenie├źn en hemofagocytose.

Wat is ziekte van castleman?

Lees ook:   Hoe lang kun je pancetta bewaren?

De Ziekte van Castleman (Castleman Disease, afgekort tot CD) is een zeldzame aandoening van de lymfeklieren en weefsels van het lymfestelsel. Het lymfestelsel is een complex netwerk van bloedvaten en organen. Dit netwerk maakt deel uit van het immuunsysteem en heeft als taak het bestrijden van infecties.

Kan je allergisch zijn voor drugs?

In principe kun je voor heel veel stoffen allergisch zijn, dus ook voor MDMA/xtc. Je kan dit testen door bijvoorbeeld een klein beetje op je huid te leggen. Als je een reactie krijgt, bijvoorbeeld jeuk of een zwelling, dan ben je waarschijnlijk allergisch voor iets in de MDMA/xtc.

Wat is de ziekte van Still?

Met de ziekte van Still wordt een vorm van jeugdreuma bedoeld. De aandoening komt voornamelijk voor bij jonge kinderen, maar de verschijnselen kunnen ook op volwassen leeftijd voorkomen. Dan spreken we van Adult Still. De ziekte van Still wordt ook wel systemische jeugdreuma (JIA) genoemd.

Lees ook:   Waarom wij geen Hondenmelk drinken?

Is het syndroom van Cushing erfelijk?

Nee, meestal is syndroom van Cushing niet erfelijk. Maar soms heeft het syndroom van Cushing wel een erfelijke oorzaak. Dan krijgt iemand het door een andere aandoening: multiple endocriene neoplasie type 1. Deze aandoening is autosomaal dominant erfelijk.

Hoe weet ik of ik Cushing heb?

Het syndroom van Cushing kan allerlei klachten en verschijnselen geven, zoals: een typische verdeling van vet: meer vet rond de buik (centrale obesitas) en de nek (buffalo hump) afbraak van spieren met als gevolg dunne armen en benen en minder spierkracht. zwaarder worden.

Hoe ontstaat het syndroom van Cushing?

De oorzaak van het syndroom van Cushing is meestal een goedaardig gezwel in de hypofyse, dat teveel ACTH produceert. Dit wordt de ziekte van Cushing genoemd. Minder vaak ligt de oorzaak in de bijnier. Het kan dan gaan om een goedaardig gezwel of een kwaadaardig gezwel.

Is jeugdreuma een auto immuunziekte?

Lees ook:   Is Nederland een statenbond?

Jeugdreuma is een ziekte waarbij kinderen chronische gewrichtsontstekingen krijgen. Jeugdreuma wordt ook wel kinderreuma en juveniele idiopathische artritis (jia) genoemd. Het is niet duidelijk waarom een kind jeugdreuma krijgt. Wel is bekend dat het een auto-immuunziekte is.