Inhoudsopgave
- 1 Wat is het verschil tussen private label en white label?
- 2 Wat wordt bedoeld met white label?
- 3 Waarom een private label?
- 4 Wat is een private label?
- 5 Wat is een privat label?
- 6 Hoe begin je een private label?
- 7 Is het mogelijk om het label merk te krijgen wat je zelf wil hebben?
- 8 Hoe kan je een eigen merk maken?
Wat is het verschil tussen private label en white label?
Een white label product wordt door een producent gemaakt en aan verschillende andere partijen verkocht met het recht om daar hun eigen naam op te zetten. Een private label product wordt door een producent gemaakt en aan één enkele andere partij verkocht met het recht om daar hun eigen naam op te zetten.
Wat wordt bedoeld met white label?
Bij een white label heb je geen exclusieve verkooprechten, waardoor iedereen het product mag verkopen onder zijn eigen merknaam. Een white label product betreft vaak een product dat massaal in een fabriek wordt geproduceerd. Vanuit de fabriek wordt het product merkloos verkocht.
Wat is white label kleding?
Wat is een white-label product Een white-label product is een product of dienst die geproduceerd is door een bedrijf die andere bedrijven weer gaan verkopen als hun eigen product.
Wat is een private label voorbeeld?
Private label wordt toegepast in een groot aantal marktsegmenten, zoals kruidenierswaren, cosmetica, mobiele telefonie, webhosting etc. De producten worden vaak aangeboden als lager geprijsde alternatieven voor bekende merkproducten. Een voorbeeld van de toepassing van private label is een huismerk van een supermarkt.
Waarom een private label?
Waarom private branding? Het grote voordeel van private label is dat concurrenten buitenspel gezet kunnen worden. Kenmerkende eigen merken met unieke details mogen door concurrenten niet verkocht worden. Exact hetzelfde product verkopen kan namelijk strafbaar zijn.
Wat is een private label?
Private label is een situatie waarin de leverancier producten vervaardigt onder de merknaam van de opdrachtgever. De producten worden uitsluitend door de opdrachtgever verkocht.
Hoe start ik een private label?
De 10 stappen voor lancering van je white label of private label!
- Kies het product dat je wilt verkopen.
- Zoek leveranciers waar je het product kunt inkopen.
- Creëer je eigen merk voor het product.
- Begin met het maken van een e-mail lijst.
- Je product laten verzenden naar een opslagplaats.
Hoe kan ik mijn eigen kledinglijn beginnen?
Hoe start ik een eigen merk?
- Maak je doelgroep concreet door klantonderzoek te doen.
- Bedenk met welke brand-identiteit je je doelgroep wilt bereiken.
- Bepaal je segment.
- Bedenk een merknaam en handelsnaam.
- Bedenk een logo.
- Ontwikkel een collectie.
Wat is een privat label?
Hoe begin je een private label?
Hoe werkt private labeling?
Een private label is dus een eigen merk dat door een andere partij wordt gefabriceerd. Tijdens de productie (door deze derde partij) worden jouw producten voorzien van een eigen label. Je gaat dus geen merkloze producten verkopen, maar een eigen lijn op de markt brengen.
Hoe duur is een private label?
* Een standaard depot van een merkregistratie kost 244 euro (binnen 3 maanden rond). Het toevoegen van echte klassen kost extra. Als je net begint heb je vaak aan het standaardpakket genoeg. Een spoedregistratie kost 440 euro (binnen 2 maanden geregeld).
Is het mogelijk om het label merk te krijgen wat je zelf wil hebben?
Je zult met name bij de start, meer kosten hebben aan een private label dan de verkoop van andere merken. Zo heb je een bestaand (of nieuw) product nodig, een eigen merk, fotomateriaal en natuurlijk ook verpakkingsmateriaal. Je kunt het label zelf creëren, zolang het maar op een professionele manier gebeurt.
Hoe kan je een eigen merk maken?
Hoeveel kost private label?
Hoeveel kost het om een kledingmerk te starten?
Sener: “Mijn ervaring is dat starters bijvoorbeeld met 50 stuks beginnen. Gemiddeld hebben ze dan tussen de 2000 en 3000 euro nodig voor de productie, inclusief transport, als ze het buiten Nederland laten maken. Producenten werken met vooruitbetalen.