Wat is het verschil tussen paksoi en Chinese kool?

Wat is het verschil tussen paksoi en Chinese kool?

Chinese kool en paksoi zijn beide Oost-Aziatische bladgroenten. Een kenmerk van deze koolsoorten is dat ze de uitgesproken koolsmaak missen. Chinese kool vormt een langwerpige krop. Paksoi is een langwerpige, open bladkool met grote groene bladeren en spierwitte nerven.

Wat is Mini paksoi?

Bladgroente paksoi is er ook in een miniatuurversie. De mini paksoi deelt de brede toepassingsmogelijkheden van de reguliere variant. Juist door de afmeting is het een groente die zich ervoor leent om in zijn geheel te worden gebruikt. De smaak van de stengeltjes is zacht, zoet en licht koolachtig.

Wat is Boksoi?

‘Boksoi’ klinkt wellicht als Chinees in de oren, maar het is een kleine broertje van de paksoi, een Oosterse open kool met groene bladeren en witte stelen. Wie de boksoi niet op de kop kan tikken kan de groente vervangen door de grotere paksoi die in de meeste grote supermarkten te vinden is.

Wat kun je gebruiken ipv Chinese kool?

Spitskool is familie van de witte kool. Zoals de naam al zegt is de vorm van ‘spits’, oftewel puntig. De smaak is wat sappiger en lichter dan die van witte kool. Net als Chinese kool en witte kool kun je met deze kool alle kanten op: van Westerse tot Oosterse gerechten en van rauw tot gebakken.

Wat is het verschil tussen paksoi en Shanghai paksoi?

Shanghai paksoi is vergelijkbaar met mini paksoi. De EAT ME Shanghai paksoi herken je aan de stengels die als een pakketje over elkaar heen gevouwen zijn. Qua smaak is het een bladgroente die koolachtig is, met een stevige bladstructuur. In Aziatische gerechten kom je vaak de Shanghai-variant tegen.

Hoe gezond is paksoi?

Zowel de stengels als de bladeren zitten boordevol vitamines en mineralen. Paksoi bevat vitamine A en bijna 75 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Paksoi bevat ook calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium.

Welk deel van de paksoi gebruik je?

Je kunt bijna de gehele groente gebruiken voor je gerecht, behalve het harde gedeelte van de stronk. Ook de bladeren zijn hartstikke lekker, vooral als je ermee gaat roerbakken of dit verwerkt in een soep.

Kun je paksoi rauw eten?

Eet ‘m rauw! Dat je paksoi heel lekker kan roerbakken, maar ook koken of stomen wist je waarschijnlijk wel. Maar paksoi is ook erg lekker om rauw te eten, bijvoorbeeld als salade! Zowel het witte als het groene gedeelte is hier geschikt voor.

Welke groente lijkt op Chinese kool?

Kun je spitskool vervangen door witte kool?

Spitskool veroorzaakt minder winderigheid en is daarom makkelijker verteerbaar dan witte kool. Bovendien is de groente gezond: hij bevat slechts 20 kcal per 100 gram en vitamine C, vitamine B, bètacaroteen en kalium. Of een spitskool vers is, kan de consument herkennen aan lichtgroene, knapperige bladeren.

Wat is paksoi Shanghai?

De paksoi Shanghai is een tamelijk nieuwe, kleine paksoivariant met korte groene rechtopstaande bladstelen en heeft een donkergroene bladschijf.

Wat doet paksoi?

De paksoi zit vol gezonde voedingsstoffen. Zo bevat het bijvoorbeeld veel bètacaroteen. Bètacaroteen kan in je lichaam worden omgezet naar vitamine A, dat belangrijk is bij het gezond houden van je huid en slijmvliezen én het goed laten werken van je ogen.