Wat is het verschil tussen Fiasp en Novorapid?

Wat is het verschil tussen Fiasp en Novorapid?

Studies laten zien dat Fiasp® een sneller absorptie heeft dan Novorapid®, waardoor de werking 5 minuten eerder intreedt en de maximale werking 11 minuten eerder is dan bij Novorapid®. Dit leidt tot een lagere glucosetoename na de maaltijd. Er is echter geen verschil in het totale glucoseverlagende effect.

Wat is Fiasp voor insuline?

Fiasp is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van volwassenen en kinderen vanaf één jaar oud met diabetes. Het bevat de werkzame stof insuline aspart, een snelwerkende insuline.

Hoe lang werkt Fiasp insuline?

Fiasp moet 0 tot 2 minuten voor het begin van de maaltijd worden geïnjecteerd, waarbij het mogelijk is om tot maximaal 20 minuten na het begin van de maaltijd te injecteren. Dit geneesmiddel heeft zijn maximale effect tussen 1 tot 3 uur na de injectie en het effect duurt 3 tot 5 uur.

Wat is de snelst werkende insuline?

Sinds 1 september is er een nieuwe insuline op de markt: Fiasp (fast-acting insulin aspart) van fabrikant Novo Nordisk. Fiasp is een snelwerkende insuline. De nieuwe insuline, Fiasp is een jaar lang getest in het ONSET-onderzoek, met ruim 1.100 mensen met diabetes type 1.

Wat kost Fiasp?

Kosten en vergoeding Insuline aspart (Fiasp®) kost jaarlijks ongeveer € 400 voor 40 E per dag. Dit is iets duurder dan Novorapid® en biosimilar insuline aspart (FK, 2022). Wilt u meer weten?

Wat kost insuline voor mensen?

€ 18,87 exclusief afleverkosten. Afleverkosten zijn de kosten die uw apotheker hanteert voor het leveren van het geneesmiddel.

Wat is de werking van NovoRapid?

NovoRapid® is een moderne insuline (insuline-analoog) met een snelwerkend effect. Moderne insulineproducten zijn verbeterde versies van humane insuline. NovoRapid® wordt gebruikt om de hoge bloedsuikerspiegel te verlagen bij volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 1 jaar met diabetes mellitus (diabetes).

Is snelwerkende insuline troebel?

Insuline krijgt een troebel, wit aspect door de toevoeging van het eiwit wat de werkingsduur verlengt. Het komt voor in Neutral Protein Hagedoorn (NPH) insuline of insulinemixen met NPH insuline.