Wat is het verschil tussen een manueel therapeut en chiropractor?

Wat is het verschil tussen een manueel therapeut en chiropractor?

Een manueel therapeut werkt vanuit de spieren. Een chiropractor werkt juist vanuit de wervelkolom en het zenuwstelsel. Een chiropractor kijkt daarbij naar het gehele lichaam en niet alleen rondom het gebied waar het pijn doet. Een ander groot verschil tussen manueel therapeut en chiropractor is de opleiding.

Waarom wordt chiropractie niet erkend?

2. Waarom valt chiropractie onder de alternatieve geneeswijzen? Een geneeswijze wordt alternatief genoemd wanneer de geneeswijze (nog) niet is erkend door de overheid. Dat is de reden waarom het niet onder de reguliere geneeswijze valt.

Is een chiropractor goed voor je?

Chiropractie is een geneeswijze die door middel van een gedoseerde, mechanische impuls communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom opheft, waardoor klachten van het bewegingsapparaat verminderen, het zenuwstelsel optimaal functioneert en de gezondheid verbeteren.

Wat is beter fysio of chiropractor?

Het grootste verschil tussen fysiotherapie en chiropractie is het deel van het lichaam waarop ze zich concentreren. De behandelingen van een fysiotherapeut zijn gericht op het functioneren van de spieren. Een chiropractor houdt zich daarentegen bezig met het functioneren van het zenuwstelsel en de wervelkolom.

Hoe vaak ga je naar een chiropractor?

Over het algemeen zijn 7 tot 8 behandelingen nodig om pijnvrij te worden. Daarna bouwt de chiropractor de behandeling af. Het is belangrijk dat u zich houdt aan de gemaakte afspraken, in het begin vaak twee keer per week voor twee weken, daarna met afnemende frequentie.

Wat doet een manueel therapeut precies?

Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding. De behandeling bestaat uit specifieke manuele technieken uitgevoerd door de manueel therapeut, het geven van adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen en oefeningen.

Wat kost een bezoek aan de chiropractor?

Wat kost een behandeling bij de chiropractor? Het tarief ligt ongeveer rond de 60 euro per uur. Vaak betaal je voor een eerste consult wat meer. De kosten hiervoor liggen zo rond de 80 euro.

Is manuele therapie gevaarlijk?

Onderzoek toont aan dat in zeer zeldzame gevallen* na het manipuleren van de nek ernstige complicaties optreden, zoals beschadiging van bloedvaten, met het eventuele risico op een beroerte of zelfs overlijden.