Wat is het verschil tussen een kansspelautomaat en een Behendigheidsautomaat?

Wat is het verschil tussen een kansspelautomaat en een Behendigheidsautomaat?

Als u een kansspelautomaat, zoals een fruitautomaat, wilt plaatsen, moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig.

Wat is een kansspelautomaat?

Behendigheidsautomaat Bij een behendigheidsautomaat, bijvoorbeeld een flipperkast, heeft de speler invloed op het verloop van het spel. Een speler kan bij een behendigheidsautomaat slechts verlengde speelduur of een gratis spel winnen.

Wat is een speelautomatenhal?

U hebt een aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten nodig bij speelautomaten waarmee geld te winnen is, zoals fruitautomaten en eenarmige bandieten. Voor behendigheidsautomaten, zoals flipperkasten of een (autorace)videospel hebt u geen aanwezigheidsvergunning nodig. U kunt maximaal 2 kansspelautomaten aanvragen.

Kan ik een eigen loterij beginnen?

Het kan erg leuk zijn om zelf een loterij te beginnen. Maar het opzetten van een loterij mag niet zomaar. Zo krijg je te maken met allerlei Nederlandse regels, zoals bijvoorbeeld de wet op kansspelen, het aanvragen van vergunningen en moet je kansspelbelasting betalen.

Hoe kan ik een loterij beginnen?

U moet een vergunning hebben:

  1. u vraagt de vergunning eenmalige loterij aan bij de Kansspelautoriteit bij prijzengeld hoger dan € 4.500.
  2. u vraagt een vergunning aan bij de gemeente bij prijzengeld lager dan € 4.500.

Wat is een Sensopatische activiteit?

Sensopathisch spel is de benaming voor al het zintuiglijke spelen waarbij je gebruik maakt van materiaal zonder vaste vorm en een beroep doet op de zintuigen. Denk hierbij aan spelen met zand, water, scheerschuim, rijst etc. Sensopathisch spel heeft geen gericht doel.

Wat zijn sensomotorische activiteiten?

De wisselwerking tussen de zintuigen en het bewegen noemen we sensomotoriek. Zintuigen en motoriek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kinderen doen ervaringen op met hun zintuigen, namelijk horen, ruiken, voelen, proeven en zien.