Wat is het verschil tussen een eco school en een normale school?

Wat is het verschil tussen een eco school en een normale school?

Bespaar water, afval, energie én geld Naast de duurzame verandering onder leerlingen veranderen het gebouw en de bedrijfsvoering ook. Met Eco-Schools kun je grote besparingen realiseren op de thema’s waar je aan werkt, bijvoorbeeld minder energie, afval of water.

Hoe kan mijn school een eco school worden?

Door mee te doen aan Eco-Schools kan je als school hét internationale keurmerk voor duurzame scholen ontvangen: de Groene Vlag. Je behaalt de Groene Vlag door het Zevenstappenplan te doorlopen. Hier doe je ongeveer twee jaar over.

Wat houdt een groene school in?

Een Groene School is een school waar kinderen op een uitdagende, speelse manier kennismaken met de natuur, voedsel en het milieu. Waar natuurlijke, avontuurlijke speelruimten zijn (gecreërd) die kinderen op een ongedwongen manier motiveren te bewegen en te ontdekken.

Wat is duurzaam onderwijs?

Duurzaam onderwijs is een open project. Het is geen dogma, geen ideologie, geen specifieke methode maar een kenmerk van een onderwijs dat energie-voor-leren van leerlingen centraal stelt en ernaar streeft dat die hernieuwd en omgezet wordt in het leren van cruciale competenties.

Waarom duurzaamheid in het onderwijs?

In het natuuronderwijs voor po is aandacht voor duurzaamheid, zowel in de betekenis van het milieu voor de mens als de invloed van de mens op het milieu. Ook dient duurzame ontwikkeling als oplossing voor problemen met natuur en milieu.

Wat is duurzaamheid op school?

Probeer de schoolleiding te overtuigen van het belang van duurzaamheid, zodat er tijd en geld beschikbaar komt. Bepaal per jaar wat je doelen zijn en baken ze af. Richt je bijvoorbeeld het ene jaar op afval, het andere jaar op voedsel en groen en een volgend jaar op energie.

Wat kunnen scholen doen voor het klimaat?

Essentiële kennis, want hernieuwbare elektriciteit vormt de kern van de klimaatoplossing.” “Om die gespecialiseerde kennis over te brengen, kunnen scholen een apart vak klimaat inrichten. Of geef de aardrijkskundeleraar meer uren. Het klimaat kan ook behandeld worden in het nieuwe vak burgerschap.

Waarom duurzaam onderwijs?

Duurzaam onderwijs is een optimistisch project. Het vertrekt van het onwrikbare vertrouwen in de onuitputtelijke energie-voor-leren van ieder mens. Het vertrekt van het rotsvaste geloof dat ieder mens heel de tijd heel veel kan leren en dat een rijke ondersteuning voor lerenden wonderen kan doen.