Wat is het verschil tussen een beroepsvereniging en een vakbond?

Wat is het verschil tussen een beroepsvereniging en een vakbond?

Een beroepsvereniging houdt zich, in tegenstelling tot een vakbond, niet bezig met arbeidsvoorwaarden. Zij zit dan ook niet aan de onderhandelingstafel voor de CAO. Wel is een beroepsvereniging bezig met de behartiging van de beroepsinhoudelijke belangen van haar leden.

Wat doet nu91?

NU’91 is de enige onafhankelijke beroepsorganisatie voor zorgprofessionals. Dit betekent dat jij als zorgprofessional er niet alleen voor staat. Wij helpen je bij persoonlijke vraagstukken die spelen op de werkvloer en bieden een luisterend oor. Indien nodig zorgen we ook voor juridisch advies en bijstand.

Is SoloPartners een beroepsvereniging?

Word lid van SoloPartners en je bent aangesloten bij dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Als lid van SoloPartners heb je de klachtenregeling altijd geheel op orde geheel volgens de eisen van de Wkkgz, Wvggz, Wzd, Wmo en de Jeugdwet.

Is FNV een beroepsvereniging?

Dat er voldoende geld is voor de publieke sector, voor sociale voorzieningen, om een goede toekomst op te kunnen bouwen. De belangen van patiënten, cliënten en zorgverleners lopen vaak parallel, maar soms ook niet. De FNV is immers geen patiëntenorganisatie of een beroepsvereniging, maar een vakbond voor werknemers.

Hoe is nu91 ontstaan?

NU’91 is al meer dan een eeuw oud. Nosokomos, opgericht in 1900, was de eerste beroepsorganisatie voor de verpleging in Nederland. Bijna een eeuw na het ontstaan van Nosokomos plaatst verpleegkundige Gaby Breuer op 18 november 1988 een advertentie in de Volkskrant.

Is er een cao in de zorg?

Voor iedere deelsector in de zorg worden voor periodes van een tot vijf jaar aparte cao’s afgesproken. Daarin staan arbeidsvoorwaarden als salaris, vakantiedagen, werktijden en bijscholing. Hier een overzicht van de belangrijke cao’s in zorg en welzijn.

Wat doet Solopartners?

Als dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg behartigen wij jouw belangen. Wij zijn er om jou te ondersteunen, thuis, op de werkvloer, bij zorgverzekeraars en in Den Haag. Om jou als ondernemer te ondersteunen bieden wij jou een model privacyverklaring aan, lees hem goed door en pas hem naar jouw situatie aan.