Inhoudsopgave
Wat is het verschil tussen credit en debit?
Betekenis in een boekhouding: Op het moment dat je dus geld op de bank stort, gaat er dus geld weg uit de organisatie (debet). Op het moment dat je dit geld ergens aan uitgeeft, betaalt de bank het geld weer terug en komt het dus binnen (credit).
Waarom moet het totaalbedrag aan de debetzijde altijd gelijk zijn aan het totaalbedrag aan de creditzijde?
Zoals je misschien al ziet klopt deze balans nog niet, het bedrag aan de creditzijde moet namelijk altijd gelijk zijn met het bedrag aan de debetzijde, dit komt omdat het eigen vermogen nog niet is berekend.
Wat is de relatie tussen de debetzijde en de creditzijde van de balans?
De balans heeft altijd een linker- en rechterkant. Links is de debetzijde en staan de bezittingen van de onderneming, die noemen we de activa. Rechts is de creditzijde, hier zien we het eigen vermogen en de schulden die je nog moet betalen, de passiva. Debet en credit zijn afgeleid van het Latijn.
Wat is het verschil tussen debet en Credit?
Het verschil tussen debet en credit is voor veel mensen lastig. Je gebruikt de termen het meeste bij de boekhoudbalans. Een andere naam voor debet is activa en een andere naam voor credit is passiva. De balans bestaat uit twee kolommen die met elkaar in evenwicht moeten zijn.
Wat is debet en credit in de boekhouding?
Debet en Credit wordt in de boekhouding gebruikt om aan te geven of er geld bij de organisatie waarover de boekhouding gaat weg gaat (Debet), of er geld binnenkomt (Credit). In een boekhouding wordt elke pot met geld (zoals de bank, de kas en dergelijke) gezien alsof deze BUITEN de organisatie staat.
Wat is de betekenis van credit in de boekhouding?
Om het toch goed te begrijpen hier een uitleg: Debet en Credit wordt in de boekhouding gebruikt om aan te geven of er geld bij de organisatie waarover de boekhouding gaat weg gaat (Debet), of er geld binnenkomt (Credit). In een boekhouding wordt elke pot met geld (zoals de bank, de kas en dergelijke) gezien alsof deze BUITEN de organisatie staat.
https://www.youtube.com/watch?v=dcVIx0QujlU