Inhoudsopgave
Wat is het trappetje van meters?
Elke stap van groot-naar-klein is keer 10 en van klein-naar-groot is delen door 10. Zo is 15 m gelijk aan 1500 cm, want 15 x 10 x 10 = 1500 (2 stappen). En zo is 12 dm gelijk aan 1,2 m, want 12 : 10 = 1,2 (1 stap). Al de eenheden op de trap zijn afgeleid van de meter.
Kan het dametje meten?
Hier is een ezelsbruggetje: KAN HET DAMETJE MET DE CENTIMETER METEN. Door deze zin te onthouden, weet je de volgorde: km-hm-dam-m-dm-cm-mm. Hier maak je dan een trap van (km staat dan bovenaan). Ga je de trap op dan is elke stap, delen door 10.
Wat is de kleinste lengtemaat?
Een micrometer (officieus: micron of mu) is een lengtemaat uit het SI-stelsel. De maat heeft het symbool μm. Een micrometer is gelijk aan 10−6 meter, oftewel 0,000 001 meter, een miljoenste deel van een meter, of een duizendste deel van een millimeter, oftewel 0,001 mm.
Hoe lang ben je als je 5 Feet bent?
Voeten naar Centimeters tabel
Voeten | Centimeters |
---|---|
3 ft | 91.44 cm |
4 ft | 121.92 cm |
5 ft | 152.40 cm |
6 ft | 182.88 cm |
Hoeveel is 10 2 inch in cm?
Omrekenen inch naar cm en cm naar inch Een inch staat gelijk aan 2,54 centimeter. Andersom is een centimeter daardoor goed voor 0,39 inch.
Hoeveel liter is 140 dm?
Belangrijk hierbij is dat je weet dat één kubieke decimeter (dm3) gelijk is aan 1 liter. Voor het omrekenen kun je gebruik maken van het metriek stelsel van inhoudsmaten.
Wat is een metriek betekenis?
metriek betekenis & definitie. Het begrip metriek heeft 8 verschillende betekenissen: 1) decimaal stelsel van maten en gewichten, met als grondeenheid voor lengte, oppervlakte en inhoud de meter en zijn tiendelige veelvouden en delen 2) leer van de maatsoorten in de muziek
Wat is een metriek stelsel?
Je kunt het metriek stelsel zien als een soort trap. De hoogste traptrede zijn de kilometers. De laagste traptrede de millimeters. Van hoog naar laag = km – hm – dam – m – dm – cm – mm. Een traptrede omlaag = x 10. Een traptreden om hoog = : 10.
Wat is het metriek stelsel voor inhoudsmaten in liters?
Metriek stelsel voor inhoudsmaten in liters. Het metriek stelsel voor inhoudsmaten geeft de verhouding tussen de verschillende inhoudsmaten weer. Met behulp van het metriek stelsel kun je deze maten omrekenen. Hieronder wordt het metrieke stelsel weergegeven voor de inhoud in liters. Dit metriek stelsel kun je zien als een soort trap.
Wat is de volgorde van liters?
Zoals je ziet zijn een aantal inhoudsmaten in liters gelijk aan de kubieke inhoudsmaten. Een milliliter is gelijk aan een kubieke centimeter: (ml = cm3). Een liter is gelijk aan een kubieke decimeter: (l = dm3). Een kiloliter is gelijk aan een kubieke meter: (kl = m3).
Wat valt onder meten?
Bij meten gaat het om grootheden als lengte, oppervlakte, inhoud, gewicht, temperatuur, tijd en de samengestelde grootheid snelheid. Bij meetkunde gaat het vooral om het verklaren en beschrijven van de ruimte om ons heen.
Kan het dametje met de centimeter meten m3?
Het ezelsbruggetje om de volgorde van de maten te onthouden is: Kan het dametje met de centimeter meten.
Wat wordt bedoeld met omrekenen?
omrekenen – regelmatig werkwoord uitspraak: om-re-ke-nen 1. uitrekenen hoeveel het is in een andere eenheid ♢ je moet dit bedrag aan euro’s omrekenen in dollars Regelmatig werkwoord: om-re-ke-nen ik reken om (……
Hoe reken je liters om?
Hoeveel liter water kan er dan in? De inhoud bereken je door de lengte, de breedte en de hoogte met elkaar te vermenigvuldigen….
- Inhoud = lengte (l) x breedte (b) x hoogte (h).
- 1 dm3 = 1 liter.
- 1 cm3 = 1 milliliter.
Wat staat gelijk aan 1 liter?
Een liter is gelijk aan: 1000 kubieke centimeter (1000 cc) 1 kubieke decimeter (1 dm³)
Wat valt er onder het domein verhoudingen?
verhoudingen (zoals 4 : 5) en breuken (zoals 4/5) herkennen, verwoorden en gebruiken. gaat, dat het bijbehorende decimale getal niet altijd eindigt (bij repeterende breuken) en dat deze breuken in sommige situaties mogen worden afgerond (op bijvoorbeeld twee cijfers achter de komma).
Wat zijn de domeinen van rekenen?
Voor rekenen-wiskunde zijn er vier domeinen beschreven: • Getallen (dit bevat zowel getallen als bewerkingen); • Verhoudingen (waaronder breuken en procenten); • Meten en meetkunde; • Verbanden (waaronder informatieverwerking uit tabellen en grafieken).