Wat is het plantenrijk?

Wat is het plantenrijk?

[Lat. Regnum vegetabile], o., (plantensystematiek) de samenvattende ben. voor alle plantaardige organismen, waartoe zowel de uitgestorven als de thans levende planten behoren.

Wat zijn de onderdelen van een blad?

De drie belangrijke delen van het blad zijn:

  • de bladbasis, eventueel met steunblaadjes (stipulae)
  • de bladsteel (petiolus)
  • de bladschijf (lamina) met nerven en daartussen het bladmoes.

Wat zijn allemaal zaadplanten?

Zaadplanten is een groep planten. In deze groep vallen alle planten die zaden aanmaken om zich te kunnen voortplanten. Van alle planten zijn zaadplanten het best aangepast aan een droog landleven. De bladeren en stengels hebben een wasachtige laag waardoor ze niet uitdrogen.

Wat is de taak van het blad van een plant?

Maar weet je eigenlijk waarom planten bladeren hebben? Voedsel en adem Ook planten hebben voedsel nodig, maar dat eten ze niet op met een mond zoals wij. Planten kunnen iets heel bijzonders: Hun bladeren maken suikers en zuurstof uit water, zonlicht en kooldioxide (CO2). suikers gebruikt de plant zelf als voedsel.

Welke planten vormen de groep Viridiplantae?

De planten, vroeger een rijk met de naam Plantae, vormen volgens moderne indelingen de groep Viridiplantae in de supergroep van de Archaeplastida. De naam Plantae wordt niet meer voor een taxonomische eenheid gebruikt.

Wat is de levensduur van planten?

De levensduur van planten kan heel erg verschillen, vooral per soort. Sommige planten leven maar een jaar of zelfs maar een paar maanden, dit heet eenjariggoed. Dit betekent dus dat het elk jaar opnieuw ontstaat en doodgaat. Vaak zijn kleinere planten, zoals de bosviool, eenjariggoed.

Wat is de cel van de plant?

Cellen. Een plant bestaat, net als alle andere organismen, uit een of meerdere cellen. Deze piepkleine cellen bestaan weer uit delen, de zogenoemd organellen. De cellen van planten of plantaardige cellen, bevatten de volgende organellen. Als eerste is er een celwand, die geeft versteviging aan de cel.