Wat is het mooiste eiland van de Kaapverdische eilanden?

Wat is het mooiste eiland van de Kaapverdische eilanden?

Dan is het Kaapverdische eiland Santo Antão de perfecte plek. Door de adembenemende landschappen wordt Santo Antão ook wel gezien als het mooiste eiland van Kaapverdië.

Wat is de taal van de Kaapverdische eilanden?

PortugeesKaapverdië / Officiële taal

Officiële landstaal van Kaapverdië is Portugees Portugees is de officiële taal in Kaapverdië, maar in de dagelijkse omgang praten de inwoners Crioulo (Creools) met elkaar. De Portugezen bezetten de Kaapverdische eilanden van de 15e tot 20e eeuw omwille van hun strategische ligging in de trans-Atlantische slavenhandel.

Is Kaapverdië duur?

Het budget voor Kaapverdië Kaapverdië is het perfecte vakantieland. Het is niet alleen goedkoop – prijzen op Kaapverdië liggen gemiddeld 20% lager dan in Nederland – het heeft ook een gunstig klimaat. Sterker nog, het is een van de droogste landen ter wereld!

Waar ligt het eiland Sal?

Sal (of Ilha do Sal, Portugees voor ‘zouteiland’) is een van de eilanden van Kaapverdië, behorend tot de Barlavento-groep, de Bovenwindse Eilanden.

Lees ook:   Wat zijn anti golven?

Wat is leuker Boa Vista of Sal?

Wil je luxe en veel activiteiten dan is het beter naar Sal te gaan. Wil je de massa ontwijken en een paar dagen compleet tot rust komen, dan is Boa Vista de goede keuze. De accommodaties, het dorp en de restaurants zijn meestal wat simpeler, maar de charme ligt hier in de eenvoud.

Is het veilig om naar Kaapverdië te gaan?

Kaapverdië is over het algemeen een heel veilige bestemming, met een uiterst gastvrije en vriendelijke bevolking. Kleine criminaliteit komt vrijwel nergens voor. Alleen in de steden Praia en Mindelo is enige waakzaamheid geboden.

Is Kaapverdië Europa?

De Kaapverdische Eilanden (Kaapverdië) (Portugees: Cabo Verde, Engels: Cape Verde) vormt een eilandengroep en land in de Atlantische Oceaan (Afrika).

Wat kost een biertje in Kaapverdië?

Drink je ergens een biertje, dan betaal je overal in het land tussen de 120 en 250 CVE afhankelijk van de plek. Een Caipirinha met lokale rum (Grogue) kost ongeveer 400 CVE.

Hoe veilig is Kaapverdië voor toeristen?

Wat is er te doen op het eiland Sal?

Hieronder lees je welke bezienswaardigheden en activiteiten je nog meer kunt verwachten op Sal.

 • #1 Relaxen aan het strand.
 • #2 Leer kitesurfen.
 • #3 Ontdek Santa Maria.
 • #4 Huur een auto.
 • Quadrijden.
 • #5 Maak een dagtrip naar Boa Vista.
 • #6 Bezoek de spa van Salinas de Pedra Lume.
 • #7 Walvissen spotten.

Is Boa Vista leuk?

Boa Vista is een stukje paradijs op aarde. Begraaf je tenen in het warme zand, snorkel met de tropische onderwaterbewoners en slenter op je gemak door het gezellige vissersdorp Sal Rei. Zo hoort een zonvakantie op Kaapverdië te zijn!

Lees ook:   Hoe groot is een hersencel?

Is Boa Vista veilig?

In de steden en toeristische gebieden (Mindelo, Praia en de eilanden Boavista en Sal) komt criminaliteit voor. Zoals bijvoorbeeld berovingen en overvallen. Hierbij wordt soms geweld gebruikt. De criminaliteit komt door de sociaal-economische situatie in het land.

Ben jij een natuurliefhebber en wandel jij graag op vakantie? Dan is het Kaapverdische eiland Santo Antão de perfecte plek. Door de adembenemende landschappen wordt Santo Antão ook wel gezien als het mooiste eiland van Kaapverdië. Het eiland is één van de grootste van Kaapverdië en kent een diverse natuur.

Hoe eilandhoppen Kaapverdië?

Eilandhoppen in Kaapverdie doe je door een binnenlandse vlucht of veerboot te nemen. Tussen alle eilanden gaan dagelijks binnenlandse vluchten. Omdat de vluchten vaak vol zitten, is het verstandig om deze vooraf te boeken. Tussen de eilanden São Vicente en Santo Antão gaan dagelijks veerboten.

Waarom naar Kaapverdië?

Kaapverdië heeft veel te bieden. Van de altijd rokende actieve Fogo vulkaan, tot de witte zandstranden op Sal, de bruisende cultuur op Sao Vicente en de groene bergen van Santiago. Elk eiland is anders, en dat maakt eilandhoppen op Kaapverdië tot een unieke ontdekkingstocht.

Waarom op vakantie naar Kaapverdie?

Denk parelwitte stranden, een azuurblauwe zee, vriendelijke vissers, heerlijk eten en drinken en altijd zon. En zo zijn er nog genoeg andere redenen om naar de Kaapverdische eilanden te gaan.

Lees ook:   Kunnen broer en zus trouwen?

Hoe lang vlieg je naar Kaapverdië?

Tijdens een vlucht naar het Kaapverdische eiland Sal overbrugt u een afstand van circa 4.900 kilometer. De gemiddelde vliegduur vanaf Amsterdam (AMS) is zo’n 6 uur, waarna u op de internationale luchthaven Amilcar Cabral International Airport (SID) landt.

Heb je inentingen nodig voor Kaapverdië?

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor de Kaapverdische Eilanden:

 • DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A vaccinatie.
 • BMR vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer u geen mazelen heeft gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)

Waar liggen de Kaapverdische Eilanden?

De Kaapverdische eilanden liggen een paar honderd kilometer voor de Westkust van Afrika in de Noord Atlantische Oceaan. Het ligt strategisch op het kruispunt tussen Europa, Afrika en Amerika. De archipel hoort samen met de Canarische eilanden, Azoren en Madeira tot de Macaronesië regio.

Wat is de geografische ligging Kaapverdië?

Geografische ligging Kaapverdië De Kaapverdische eilanden liggen een paar honderd kilometer voor de Westkust van Afrika in de Noord Atlantische Oceaan. Het ligt strategisch op het kruispunt tussen Europa, Afrika en Amerika. De archipel hoort samen met de Canarische eilanden, Azoren en Madeira tot de Macaronesië regio.

Waarom is Kaapverdie onafhankelijk?

Kaapverdie is een onafhankelijk land sinds 1975 (voorheen onderdeel van Portugal), zie voor meer informatie de Geschiedenis van Kaapverdië. Voor roamen buiten de Europese Unie betaal je een buitenlandtarief. De kosten kan je bij je provider (KPN, Telfort, et cetera) checken. Met vriendelijke groet,