Wat is het gevaar van een niet beveiligde site?
De grijze melding ‘niet beveiligd’ in Google Chrome komt in de adresbalk te staan zodra je een website via HTTP laadt. Altijd, ongeacht wat je doet op die site. In principe ben je op dat moment helemaal nog niet zo gevaarlijk bezig. Je bent tenslotte alleen data van de website aan het ophalen en je verstuurd niks.
Hoe verstuur je een beveiligde mail?
Eén bericht versleutelen
- Klik in het bericht dat u op stelt op het tabblad Opties in de groep Meer opties op het startpictogram voor het dialoogvenster.
- Klik op Beveiligingsinstellingen en schakel het selectievakje Berichttekst en bijlagen versleutelen in.
- Stel uw bericht op en klik op Verzenden.
Wat is beveiligde mail?
In het spraakgebruik worden de termen veilig en beveiligd mailen vaak door elkaar heen gebruikt. In feite is het doel hetzelfde: het gaat om de uitwisseling van data zonder het gevaar dat informatie in de verkeerde handen kan vallen en daardoor kan leiden tot misbruik of oneigenlijk gebruik.
Wat is een onbeveiligde site?
Bij het niet hebben van een beveiligde verbinding worden de gegevens van en naar de server van de website onversleuteld verstuurd. Deze gegevens kunnen dus ook worden onderschept. Dit kunnen wachtwoorden, creditcard-informatie, betalingsgegevens, sofinummers etc.
Wat zijn schadelijke websites?
Misleidende sites (ook wel sites met phishing of social engineering genoemd) proberen je te verleiden om online iets gevaarlijks te doen, zoals wachtwoorden of persoonlijke informatie bekendmaken, meestal via een nepwebsite.
Is aangetekend mailen veilig?
Met Aangetekend Mailen verstuur je gemakkelijk, beveiligd en rechtsgeldig je brieven en contracten via e-mail. Het versturen van een Aangetekende e-mail is sneller en goedkoper dan het versturen van een aangetekende brief via de post. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu.
Waarom beveiligd mailen?
Veilige communicatie begint bij het beveiligen van de e-mail Zoals eerder gezegd, ontstaan de meeste datalekken door het versturen van gegevens naar de verkeerde persoon. Als dit risico wordt weggenomen, verklein je de kans op een datalek.