Wat is het gemiddelde IQ van iemand met Down?
Het IQ van kinderen met het syndroom van Down ligt meestal tussen de 35 en 80. Een klein deel van de kinderen, vooral kinderen met mocaïsisme voor syndroom van Down hebben een hoger IQ.
Hoe herken je het syndroom van Down?
Wanneer een kind na de geboorte kenmerken vertoont die bij het syndroom van Down zouden kunnen passen wordt de diagnose definitief vastgesteld aan de hand van chromosoom onderzoek. Ouders worden daarvoor verwezen naar een klinisch geneticus. Deze kan ook bepalen of er sprake is van een erfelijke vorm of niet.
Hoe beschreef je het syndroom van Down?
In 1838 beschreef de Franse psychiater Jean-Étienne Esquirol voor het eerst het klinische beeld van het syndroom dat later het syndroom van Down zou worden genoemd. In 1846 beschreef de Frans-Amerikaanse arts Édouard Séguin het syndroom.
Wat is het syndroom van Down en het gedrag?
Syndroom van down en het gedrag Een baby met het syndroom van down vertoont uitzonderlijk rustig gedag. De meeste tijd zal het slapen en niet tot nauwelijks reageren op de omgeving. Harde geluiden kan ze niet aan het schrikken maken. De baby wordt bestempeld als een erg rustig kind en soms wordt het syndroom van down nog niet herkend.
Waar kunt je kind terecht bij de downsyndroom?
Daarom zijn er in diverse ziekenhuizen Downsyndroomteams waar je terecht kunt. Ook kun je begeleiding krijgen door een kinderfysiotherapeut en een logopedist. Een fysiotherapeut geeft adviezen hoe je je kind kunt helpen in de motorische ontwikkeling, in het leren omrollen, zitten, kruipen, staan en lopen.
Hoe wordt de diagnose Down Syndroom bevestigd?
De diagnose Down syndroom wordt bevestigd door een chromosomenonderzoek (een karyogram). Daarmee wordt gekeken of het kind inderdaad 47 chromosomen heeft in plaats van 46. Bij dit onderzoek wordt ook onderzocht of erfelijkheid een rol speelt.