Wat is het doel van een MDO?

Wat is het doel van een MDO?

Het doel van het multidisciplinair overleg is om in een open dialoog de uitkomsten van het dossieronderzoek te bespreken en te zoeken naar potentiële verbeterinitiatieven om suboptimale cliëntenzorg te verbeteren. Bij het overleg nemen zoveel mogelijk disciplines deel die betrokken zijn bij de cliëntenzorg.

Wie zitten er allemaal bij een MDO?

Multidisciplinair overleg is overleg van deskundigen uit verschillende beroepsgroepen, bijvoorbeeld een arts, een verpleegkundige en een fysiotherapeut. Medisch en verpleegkundigen bepalen samen de diagnose en het behandelplan. Patiënten worden individueel besproken door een team van experts.

Welke professionals zijn doorgaans betrokken bij een MDO en hoe ziet ieders Zorgdomein er uit?

Deelnemers aan het mdo zijn behandelend specialisten, (eventueel) consulenten en andere professionals betrokken bij de diagnostiek, behandeling en nazorg. Het mdo speelt een sleutelrol binnen het oncologisch proces.

Welke professionals zijn betrokken bij een MDO?

Bij het MDO sluiten, naast de huisarts en de praktijkondersteuner, ook de specialist ouderengeneeskunde, een ouderenadviseur van Kearn (de welzijnsinstelling), de wijkverpleegkundige en de oefentherapeut aan. De praktijkondersteuner brengt de kwetsbare ouderen in die ze wil bespreken met de andere disciplines.

Wat maakt een MDO succesvol?

Het MDO heeft als doel: Komen tot een gezamenlijk gedragen beleid om de geboden zorg af te stemmen en te anticiperen op mogelijke problemen en ten behoeve van het welbevinden van de oudere. samenwerkingsverband; – Signaleren van knelpunten of tekorten in de zorg.

Hoe bereid ik een MDO voor?

Ik geef je een paar tips hoe je kan zorgen dat je MDO efficiënt verloopt.

  1. Zorg zelf voor een goede voorbereiding. Het klinkt heel simpel, maar oh zo belangrijk.
  2. Zorg voor een goede structuur.
  3. Wijs een sterke voorzitter aan.
  4. Geef van tevoren aan hoelang het MDO duurt.
  5. Plan tijd in voor de voorbereiding en uitwerking.

Wat houdt een Familiegesprek in bij een ziekenhuis?

Goede informatie en afspraken over uw behandel- en zorgplan geven u en uw naaste(n) inzicht in uw verdere herstel. Wij vinden dit belangrijk. Daarom kunt u ook op de verpleegafdeling regelmatig een gesprek tussen u en uw naasten en de zaalarts laten plannen.

Welke disciplines zijn er in de zorg?

huisarts / praktijkondersteuner / praktijkverpleegkundige / apotheker / HAP. casemanager dementie / dementieverpleegkundige. maatschappelijk werker / wijkcoach / ambulant begeleider / sociaal werker. (geriatrisch) fysiotherapeut / ergotherapeut / logopedist / diëtist.

Hoe vaak vindt een MDO plaats?

Een MDO vindt in ieder geval één keer per jaar plaats of vaker indien de patiëntsituatie daarom vraagt.

Wat is een multidisciplinaire samenwerking?

Multidisciplinaire samenwerking wordt simpelweg gedefinieerd als: meerdere disciplines werken samen in de zorg voor één patiënt. Deze disciplines hoeven niet noodzakelijk bij dezelfde organisatie werken. Informatievoorziening en afstemming tussen de deelnemende instanties en personen is dan van belang.