Wat is het bloedsuikergehalte bij diabetes?

Wat is het bloedsuikergehalte bij diabetes?

Iemand heeft diabetes als het bloedsuikergehalte bij bepaling: 7,0 mmol/l of hoger is in nuchtere situatie (de voorgaande 8 uur is niets gegeten). 11,1 mmol/l of hoger is ongeveer 2 uur na een maaltijd. Er wordt gesproken van een voorfase van diabetes als de bloedwaarden: tussen de 6,1 en 7 mmol/l liggen in nuchtere situatie.

Waar zit de meeste bloedsuiker in het bloed?

Op zo’n moment zit er de meeste bloedsuiker in het bloed. Heb je diabetes, dan is een bloedglucose (bloedsuikerwaarde) tussen de 4 en 8 mmol/l het beste. Daarmee blijft het risico op lichamelijke gevolgen van diabetes zo klein mogelijk. Je beperkt zo bijvoorbeeld problemen (complicaties) met ogen en nieren.

Waarom ontstaat diabetes type 1?

Diabetes type 1 ontstaat doordat de alvleesklier geen insuline meer aanmaakt. De cellen in de alvleesklier die insuline aanmaken worden namelijk vernietigd door het eigen immuunsysteem. Dat heet een auto-immuun reactie. Diabetes type 1 heet daarom ook wel een auto-immuunziekte. Bij mensen met diabetes type 1 kan glucose de cel dus niet in,

Hoe groot is de bloedglucose bij diabetes?

Heb je diabetes, dan is een bloedglucose (bloedsuikerwaarde) tussen de 4 en 8 mmol/l het beste. Daarmee blijft het risico op lichamelijke gevolgen van diabetes zo klein mogelijk. Je beperkt zo bijvoorbeeld problemen (complicaties) met ogen en nieren.

Hoe ontstaat diabetes type 1?

We weten niet precies waardoor diabetes type 1 ontstaat. Het begint met aanleg voor diabetes type 1, ook zonder diabetes in de familie. Vervolgens raken de cellen die insuline uit evenwicht waardoor het afweersysteem de cellen aanvalt die insuline maken. Misschien heeft het te maken met: of een virus, zoals verkoudheid of buikgriep.

Wat is diabetes type 1?

Diabetes type 1 (suikerziekte) Het lichaam van mensen met diabetes type 1 maakt zelf helemaal geen insuline meer aan. Dat komt doordat het afweersysteem de cellen die insuline aanmaken vernietigt. Daarom moet je met diabetes type 1 een paar keer per dag insuline inspuiten of een insulinepomp dragen.