Wat is het beste voetbalveld van Nederland?

Wat is het beste voetbalveld van Nederland?

Feyenoord heeft voor zevende keer op rij beste veld eredivisie, ADO verrast met derde plaats. Feyenoord beschikt volgens de aanvoerders van de clubs in de eredivisie over het beste veld. Voor de zevende keer op rij eindigde de grasmat van De Kuip bovenaan in de jaarlijkse veldencompetitie van spelersvakbond VVCS.

Welke club heeft het grootste veld?

Veruit de meest gebruikte afmeting van het voetbalveld is 105 bij 68 meter. 10 van de 17 clubs maken gebruik van deze afmetingen. Opvallend genoeg zijn het niet de topclubs zoals Feyenoord, Ajax, PSV of FC Twente die de grootste velden blijken te hebben, maar zijn dit NEC, Roda JC en RKC Waalwijk.

Wie heeft het beste veld van de eredivisie?

Nu is de winnaar van de veldencompetitie in de Eredivisie 2020/2021 bekend. Voor de 7e keer op rij wordt het veld van Feyenoord in De Kuip tot “het beste” uitgeroepen door de aanvoerders in de Eredivisie.

Welke club heeft de beste grasmat?

Feyenoord beschikt veruit over de beste grasmat van Nederland. Europees gezien komt de Rotterdamse club zelfs terug op de derde plaats. De UEFA heeft een lijst gepubliceerd van de beste veldverzorgers ter wereld. Feyenoord scoort hoog vanwege de gebruikte techniek om de grasmat van een uitstekend formaat te houden.

Is Feyenoord de beste club van Nederland?

Op de UEFA-ranglijst van beste clubs in Europa stond Feyenoord in het seizoen 2021/22 op 10 maart 2022 op de 55e plaats met een totaal van 30.000 punten.

Welke voetbalclub heeft het kleinste veld?

In de eredivisie hebben de clubs verschillende afmetingen. Excelsior heeft dit seizoen het kleinste veld van de Eredivisie. Het veld van Excelsior is namelijk 100 meter lang en 67 meter breed.

Welke clubs in de eredivisie hebben kunstgras?

In de Eredivisie zijn nog maar drie clubs die op kunstgras spelen: FC Emmen, Heracles Almelo en Sparta Rotterdam. Sparta wil net als FC Volendam ook graag overstappen, maar moet eveneens nog even geduld hebben. Sparta zal bij de stap terug naar natuurgras buiten het stadion moeten gaan trainen.