Inhoudsopgave
Wat is grensoverschrijdende sexting?
Bij sexting delen jongeren maar ook volwassenen seksueel getinte foto’s, filmpjes of berichten. Zodra de ontvanger sexting beelden deelt met anderen spreken we van grensoverschrijdend gedrag.
Waarom doe je aan sexting?
Sexting bij (jong)volwassenen (Jong)volwassenen zien sexting vooral als een manier om te flirten. Dat kan met de eigen partner, met iemand waarmee ze hun partner bedriegen of met iemand waar ze een oogje op hebben. Ook kan fysieke afstand een reden zijn om aan sexting te doen, alsook het feit dat de ander erom vraagt.
Waarom zouden jongeren aan sexting doen?
(Jong)volwassenen zien sexting vooral als een manier om te flirten. Dat kan met de eigen partner, met iemand waarmee ze hun partner bedriegen of met iemand waar ze een oogje op hebben. Ook kan fysieke afstand een reden zijn om aan sexting te doen, alsook het feit dat de ander erom vraagt.
Waarom naaktfoto’s sturen?
Ze willen aftoetsen of de ander hen mooi vindt of interesse heeft om een stapje verder te gaan. Ze gebruiken het om van elkaar te genieten als ze van elkaar gescheiden zijn, bv. apart wonen of op vakantie zijn. Ze gebruiken het om hun seksuele voorkeuren te ontdekken.
Waarom mannen sexting?
Met sexting bedoel ik spannende berichtjes sturen. Ook mannen vinden dit leuk en wel om de volgende logische redenen: Hij herinnert zich weer hoe leuk jij bent. Je laat hem weten dat je aan hem denkt.
Waarom is sexting gevaarlijk?
Onder sexting wordt het verspreiden van seksuele getinte berichten en beelden via mobiele apparaten verstaan. Dit kan leuk zijn, maar ook best gevaarlijk. Waarom? Omdat hackers dol zijn op dit soort berichtjes en er alles aan om deze berichtjes en beelden te onderscheppen en te verspreiden.
Hoeveel procent doet aan sexting?
Cijfers over hoeveel jongeren aan sexting doen, variĆ«ren meestal rond de 10 procent, maar sommige studies rapporteren ook aanzienlijk hogere percentages. Een risico is dat jongeren foto’s of filmpjes toegestuurd krijgen die ze helemaal niet willen ontvangen.
Hoeveel jongeren doen aan sexting in Vlaanderen?
8,1 procent van de Vlaamse 12- tot 18-jarigen zegt aan sexting te doen. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse Apestaartjaren-onderzoek van Mediaraven, LINC en onderzoeksgroep MICT van de Universiteit Gent. Er is een groot verschil tussen het sturen van seksueel getinte foto’s en het ontvangen ervan.
Hoeveel jongeren doen er aan sexting?
Twaalf procent van de jongeren tussen 12 en 18 jaar doet wel eens aan ‘sexting’, het sturen van seksueel getinte foto’s. Dat blijkt uit het onderzoek Apestaartjaren bij ruim 2.000 jongeren van die leeftijd. Twee jaar geleden verklaarde nog 8 procent van de jongeren wel eens te sexten.