Wat is een zoete geur van de urine?

Wat is een zoete geur van de urine?

Zoete of fruitige geur. Een zoete, fruitige urinegeur wijst op een overschot aan glucose. Vaak wordt het als ‘appelgeur’ omschreven. Ook dit kan een teken van diabetes zijn. Niet alleen de zoete geur (en smaak) van de urine is een kenmerk, maar ook veel drinken en plassen wijzen op diabetes.

Wat zijn de gevolgen van onaangename urine?

Stinkende urine is meestal het gevolg van je dieet of uitdroging. Als de onaangename geur echter zeer lange tijd aanhoudt, dan is het verstandig om even een specialist te raadplegen om te kijken of er geen sprake is van mogelijke ernstigere problemen. Effecten en gevolgen van hoge en lage luchtvochtigheid

Wat is de normale kleur van urine?

De normale kleur van urine varieert van helder lichtgeel tot donkerder van kleur, is licht zuur en heeft een zwakke, enigszins bouillonachtige geur. Ofschoon de geur van urine enigszins kan variëren, heeft het in de meeste gevallen geen sterke geur. In geval van uitdroging, is de urine meer geconcentreerd en kan het een sterke ammoniakgeur hebben.

Wat is een afwijkende urinegeur?

De bekendste afwijkende urinegeur is de aspergegeur; een beetje zwavelachtige lucht. Asperges geven je urine een sterke geur door de manier waarop je lichaam ze verteert. Bepaalde stoffen in de asperge (asparagusinezuur) worden in het lichaam omgezet in vluchtige zwavelhoudende verbindingen. Deze geven je plas de typische aspergegeur.

Wat zijn de oorzaken van stinkende urine?

Stinkende urine: oorzaken urine die stinkt bij vrouw en man. Last van stinkende urine of sterk ruikende urine als man of vrouw? Stinkende urine is niet normaal. De normale kleur van urine varieert van helder lichtgeel tot donkerder van kleur, is licht zuur en heeft een zwakke, enigszins bouillonachtige geur.

Wat is de oorzaak van bruine urine?

Bruine urine of donkergekleurde urine kan wijzen op een onderliggende aandoening. Wat kan de oorzaak zijn van bruine urine? De filtertjes in de nieren zuiveren het bloed en halen er overtollig vocht uit. Urine wordt geproduceerd in de zogeheten nefronen, de basiseenheden van de nieren.

Wat kan rode urine veroorzaken?

Lichter gekleurde urine is meer verdund, terwijl donkere urine minder vloeistof bevat. Zeer donkere urine kan een teken zijn dat je bent uitgedroogd ; de urine is dan zeer geconcentreerd. Rode bietjes kunnen zowel rode ontlasting als rode urine veroorzaken / Bron: Quadell , Wikimedia Commons ( CC BY-SA-3.0 )

Wat is de samenstelling van urine?

Samenstelling van urine Gemiddeld bedraagt de hoeveelheid urine per dag tussen de 1200 en 1500 ml. Urine bestaat voor het grootste gedeelte uit water. De hoeveelheid is afhankelijk van de vochtbalans in het lichaam. Bij uitdroging zal er bijvoorbeeld minder urine worden uitgescheiden, zoals bij warm weer of bij diarree en braken.

Wat is een urineweginfectie?

De aanwezigheid van bacteriën in de urine, zoals bij een urineweginfectie het geval is, kan het uiterlijk en de geur van urine beïnvloeden. Bij een infectie in de urinewegen, kan je last krijgen van troebele en stinkende urine. Een brandend gevoel tijdens het urineren kan duiden op een urineweginfectie, wat veel voorkomt tijdens de zwangerschap.

Hoe verlaagt U urinezuur?

Opgemerkt moet worden dat de niveaus die als normaal worden beschouwd voor urinezuur in het bloed de neiging hebben te oscilleren tussen 3,0 en 7,0 mg / dL, hoewel dit een niveau is dat gewoonlijk varieert afhankelijk van de laboratoria. Hier zijn enkele basistips die je laten weten Hoe u urinezuur verlaagt:

Kan urinezuur zich ophopen in het lichaam?

Als er te veel urinezuur in het bloed wordt geproduceerd, of als het urinezuur onvoldoende uit het bloed kan worden uitgescheiden, kan het zich ophopen in het lichaam. Aangezien het bloed de urinezuren kwijt moet vanwege de handhaving van het zuur-base evenwicht, zet het lichaam de overtollige urinezuren om in vaste vorm (urinezuurkristallen)

Wat is de bovengrens van urinezuur?

Bij het meten van urinezuur in het bloed wordt bij mannen een bovengrens gesteld van 7mg per 100 ml. Bij vrouwen hanteert men de bovengrens van 6mg per 100ml.

Wat kan witte urine duiden op?

Witte urine kan ook duiden op een lekkage of overstroming van het lymfestelsel naar de urinewegen of de nieren (chylurie). Chylurie komt met name voor bij een overschot aan fosfor in de urine (hyperfosfaterurie) en beenmergkanker (plasmacytoom). Een melkachtig troebele urine duidt veelal op witte bloedcellen in de urine (pyurie).

Wat wijst op troebele urine?

Troebele urine wijst doorgaans op pyurie: de aanwezigheid van etter of pus in de urine, bijvoorbeeld door een urineweginfectie(blaasontstekingof plasbuisontsteking). Dit gaat vaak gepaard met jeuk, branderigheid en pijn tijdens het plassenen afscheiding van bloed in de urine.

Wat is de gele kleurstof in de urine?

De gele kleurstof in urine wordt uitgescheiden door de nierbuisjes. Urine wordt sterk verdund als je in korte tijd veel water drinkt; zodoende kan de urine lichtgeel van kleur tot vrijwel kleurloos worden. Lichtgele tot kleurloze urine getuigt dus van een lage concentratie nierkleurstoffen, maar zegt meestal niks over je gezondheid. 2.

Wat is de oorzaak van stinkende urine?

Uitdroging als oorzaak van stinkende urine. Er is iets waar je rekening mee moet houden wanneer je merkt dat je urine een sterkere geur heeft gekregen. Het kan namelijk zijn dat je de afgelopen paar dagen iets te weinig water hebt gedronken.

Hoe wordt urine geproduceerd?

Urine wordt door de nieren geproduceerd tijdens het zuiveren van het bloed. Urine bestaat uit water en opgeloste afvalproducten. Deze afvalproducten zijn stoffen die het lichaam niet nodig heeft en die schadelijk kunnen zijn voor onze organen als ze zich in het lichaam ophopen.

Wat is het uitscheiden van urinezuur?

De normale manier van het uitscheiden van urinezuur is onder andere door de filterende nierfunctie waarbij het urinezuur door de nieren uit het bloed gehaald wordt. Daarna wordt het via de urine verder afgevoerd.

Wat zijn de symptomen van urineretentie?

Symptomen van urineretentie zijn onder meer: even moeten wachten voordat de urinestroom op gang komt; de blaas niet helemaal leeg kunnen plassen; een zwakke urinestraal die herhaaldelijk stopt;

Wat zijn de urinewegen?

De urinewegen bestaan uit: de nieren, urineleiders, de blaas en de urinebuis (plasbuis). De nieren filteren afvalstoffen uit het bloed en maken daar urine van. Vanuit iedere nier loopt een urineleider (ureter) naar de blaas. In de blaas wordt de urine tijdelijk opgeslagen totdat je naar het toilet gaat.