Wat is een week lichaam?

Wat is een week lichaam?

De meeste weekdieren of mollusken (mollusca)hebben een week lichaam, zonder inwendig skelet. Veel soorten hebben wel een uitwendig kalkskelet in de vorm van een schelp. De meeste weekdieren leven in het water en dan voornamelijk in de zee. Maar er zijn ook soorten die op het land leven, zoals een aantal slakken.

Hebben weekdieren poten?

De weekdieren Buikpotigen: huisjesslakken en naaktslakken behoren tot deze klasse. Deze dieren beschikken over een gespierde voet waarmee ze zich voortbewegen en kleine tandjes waarmee ze eten.

Wat eet een stekelhuidigen?

Voedsel. Stekelhuidigen leven van onder meer zeewier, kreeften, wormen, mosdiertjes, koraaldiertjes, weekdieren als oesters en andere kleine voedseldeeltjes die in de oceanen ronddrijven. Zeesterren kruipen over de rotsen en de zeebodem, waar ze jagen op allerlei dieren als oesters, mosselen, kreeften en wormen.

Wat is de bloedsomloop?

Bloedsomloop. Bloed moet voortdurend stromen om zuurstof en voedingsstoffen naar organen en weefsels te transporteren. Het bloed neemt zuurstof op in de longen, stroomt via het hart en de slagaders naar de kleinste bloedvaten, de haarvaten, en staat daar zuurstof af aan het omringende weefsel.

Wat zijn de twee soorten bloedsomlopen?

Er zijn grofweg twee soorten bloedsomlopen, namelijk de grote bloedsomloop (lichaamscirculatie) en de kleine bloedsomloop (longcirculatie). Binnen de grote bloedsomloop zijn nog enkele plaatselijke bloedsomlopen te onderscheiden.

Hoe stroomt het bloed uit de slagaders?

Het bloed stroomt in de slagaders altijd van het hart af. Meestal bevat een slagader zuurstofrijk bloed. Uitzondering zijn de slagaders die vanuit de rechterhelft van het hart naar de longen leiden, en waar zuurstofarm bloed door stroomt. Slagaders hebben spiercellen in hun wanden waardoor die kunnen samentrekken om de bloedstroom te regelen.