Wat is een warmte Terug Win installatie?
Een WTW-unit is een ventilatieapparaat dat vervuilde lucht in huis afvoert en het vervangt voor schone lucht. De WTW-installatie brengt verse lucht van buiten naar binnen. Voor deze lucht de woning ingaat wordt het gefilterd en aangepast naar de gewenste binnentemperatuur.
Hoe werkt een Enthalpiewisselaar?
Een enthalpiewisselaar zorgt voor zowel warmteterugwinning als vochtterugwinning zonder dat er geur, gassen en andere verontreinigingen in de toevoerluchtstroom worden overgedragen. Door uitwisseling van thermische- en condensatiewarmte ontstaat een hoog ventilatiecomfort.
Wat kost een warmte terugwin unit?
Een WTW unit kost je bij Ventilatieland ongeveer tussen de €700 en €3500 afhankelijk van het merk en type. De grote prijsverschillen zijn te verklaren doordat er erg veel verschillende modellen zijn met ieder zijn (unieke) eigenschappen.
Hoe kun je energie of warmte terug winnen in een woning?
Een ventilator die is uitgerust voor warmteterugwinning zorgt ervoor dat de warmte wordt overgedragen in een warmtewisselaar. Zo kan warmte uit de woning worden hergebruikt. In de warmtewisselaar wordt de warmte van warme afgevoerde lucht doorgegeven aan de koude lucht die de ruimte binnenkomt.
Hoe lang gaat een warmte terugwin installatie mee?
Een WTW unit ook wel vaak balansventilatie genoemd, gaat gemiddeld 15 jaar mee. Bij goed onderhoud kan een unit nog langer meegaan, echter is dit nooit met zekerheid te zeggen. Over het algemeen merkt u vanzelf wanneer de warmte terugwin installatie minder goed werkt.
Hoeveel bespaart een WTW unit?
Hiervoor is een warmteterugwin unit (wtw) nodig. Hiermee kun je ongeveer 250 kuub gas per jaar besparen. Met een balansventilatiesysteem behoud je ongeveer 80 tot 90 % van de warmte die anders de woning zou verlaten.
Hoe werkt lucht lucht warmtepomp?
Werking van een lucht-lucht warmtepomp De buitenunit trekt de lucht aan met een ventilator. Deze lucht wordt tot op de gewenste temperatuur gebracht met behulp van een koelgas, dat opgewarmd wordt door een compressor. Het opgewarmde koelgas geeft zijn energie af aan de lucht die door de binnenunit aangezogen wordt.